Celine Dion hastalığını anlattı: Milyonda bir görülüyor

Celine Dion hastalığını anlattı: Milyonda bir görülüyor

Kanadalı şarkıcı Celine Dion, sosyal medya hesabından ‘katı kişi sendromu’ (stiff-person syndrome) adlı bir nörolojik hastalıkla mücadele ettiğini duyurdu. Paylaştığı videoda zaman zaman ağlayan 54 yaşındaki şarkıcı, Şubat’ta başlamayı umduğu Avrupa turunu ertelemek zorunda kaldığını ve bunun için kendisi çok zor olduğunu söyledi.

Kanadalı şarkıcı Celine Dion, ‘katı kişi sendromu’ (stiff-person syndrome) adlı bir nörolojik hastalıkla mücadele ettiğini duyurdu.

54 yaşındaki ünlü şarkıcı, zaman zaman ağlayarak devam ettiği açıklamasına “Herkese merhaba, sizlerle iletişime geçmek için uzun süre bekledim, bunun için üzgünüm. Sizi çok özledim. Ve sizinle yüz yüze gelmek, sahnede olmak için sabırsızlanıyorum. Bildiğiniz gibi ben her zaman açık bir insan oldum. Daha önce herhangi bir şey söylemeye hazır değildim. Ama artık hazırım.”

Dion konuşmasına uzun süredir sağlık sorunlarıyla uğraştığını ve yaşadıklarıyla zorluklarla yüzleşmenin zor olduğu söyledi:

“Bana milyonda bir insanı etkileyen ‘katı-kişi sendromu’ adı verilen çok nadir bir nörolojik hastalık teşhisi kondu. Hala bu hastalığın ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz ama yaşadığım tüm spazmların sebebinin bu olduğunu artık biliyoruz. Ne yazık ki spazmlar günlük hayatımın her alanını etkiliyor, bazen yürürken zorluk çıkarıyor ve ses tellerimi eskisi gibi şarkı söylememe engel oluyor.”

Celine Dion daha sonra Şubat’ta başlamayı umduğu Avrupa turunu ertelemek zorunda kaldığını ve bunun için kendisi çok zor olduğunu açıkladı.

TEK BİLDİĞİM ŞARKI SÖYLEMEK

Sağlığı hakkında da bilgi veren Dion, çok iyi bir doktor ekibiyle çalıştığını, çocuklarının kendisine destek olduğunu ve umut verdiğini, gücünü toplamak ve tekrar sahneye çıkabilmek için geri kazanmak için her gün terapistlerle çalıştığını ekledi.

“Tek bildiğim şarkı söylemek. Hayatım boyunca yaptığım ve yapmayı en çok sevdiğim şey bu” diyen Dion dinleyicilerini çok özlediğini ancak şu anki durumunun sahneye çıkmaya engel olduğunu anlattı.

“Size tekrar kavuşabilmek için şu anda sağlığıma odaklanmaktan başka çarem yok. Ve iyileşme yolunda olduğuma dair umudum var. Teşvik edici mesajlarınız, sevgi ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın, sizi seviyorum ve çok yakında tekrar görüşeceğimize gerçekten inanıyorum.”

KATI KİŞİ SENDROMU NEDİR?

Katı kişi sendromu, kaslarda sertlik, ani mioklonik sıçrama (istemsiz değirme) ve spazmlarla tonik aktiviteler şeklinde seyreden bir bağışıklık sistemi hastalığı olarak tanımlanıyor.

Sertlik öncelikle gövde kaslarını etkiliyor duruş bozuklukları başlıyor. Kronik ağrı, hareketin kısıtlanması ve lomber hiperlordoz (bel çukurunun artması) genel belirtilerdir. Spazmlar şiddetli ve öngörülemeyen bir şekilde ortaya çıkabilir ve bazen kemikleri dahi kırabilecek seviyeye ulaşıyor.

Hastalar bazen ses ve dokunmaya çok duyarlı hale gelebiliyor ve bu durum spazmları tetikleyebiliyor. Hastalığın kesin mekanizması belirgin değil.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN