Ceylan Ertem'den çağrı: İstanbul'dan ayrılın

Ceylan Ertem'den çağrı: İstanbul'dan ayrılın

Yaşadığı deprem korkuları sebepleri ile İstanbul'dan taşınıp bir köye yerleşen şarkıcı Ceylan Ertem, "Olabiliyorsa başka şehirlere yayılın, İstanbul'un merkezinin sakinleşmeye ihtiyacı var" ifadelerini kullanarak İstanbul'da nüfus azlığına gidilmesi gerektiğini söyledi.

Şarkıcı Ceylan Ertem, resmi sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği bir paylaşımla deprem tedirginliği hakkında açıklamalarda bulundu. Yaşadığı deprem korkusu nedeniyle geçtiğimiz yıl İstanbul'dan taşınan ve bir köye yerleşen Ertem, hep yanında taşıdığı deprem düdüğünün fotoğrafını paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Yıllardır taşınırken hep en unutmadığım. Hep yatak başımda, böyle bir tedirginliktir. Aklımdan çıkmaz. Albüm kayıtları için bile şehir merkezini seçmeyip alternatif stüdyolar arama çalışmalarımı, ‘ya evet akustiği mükemmel ama çok katlı ve tehlikeli’ dediğimi on kere duymuştur çevrem. Belki çok anlamadı birçok arkadaşım ama mümkün değil tedbiri elden bırakmak. İhmal etmeyelim, çantalarımızı da hazır edelim. Nerede yaşıyorsak yaşayalım evimizdeki köpek, kedi evlatlar için de önlemlerimizi alalım, stoklarımızı yapmaya çalışalım.

'İSTANBUL'UN MERKEZİNİN SAKİNLEŞMEYE İHTİYACI VAR'

Özellikle 9-6 çalışmayan arkadaşlarıma sesleniyorum, köylere uzatın elinizi, olabiliyorsa başka şehirlere yayılın. İstanbul'un merkezinin sakinleşmeye ihtiyacı var.


Yukarıdan bir yerden bakıp, kolayca 'taşının' demiyorum. Ama yapabiliyorsanız zaten İstanbul'un kuzeyinde ya da memleketin başka köylerinde/kasabalarında verdiğiniz kiraların yarısını ödeyeceksiniz. Çoluk çocuk için de okullar daha uygun üstelik. Çözülür, her şeye bir yol bulunur. Kadıköy, Cihangir, Nişantaşı bu semtler zorunlu değil. Özellikle müzisyen dostlarım için yazıyorum. Benden minicik bir tavsiye. Gerçekçi bulmayanlar olabilir ama sadece bir kaç dakika bile olsa bu alternatifi düşünmenizi çok çok isterim."

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN