Çikolata sevenlere büyük şok! Ünlü markanın radikal kararı herkesi şaşırttı

Çikolata sevenlere büyük şok! Ünlü markanın radikal kararı herkesi şaşırttı

Dünyaca ünlü İsviçreli çikolata markası Toblerone, logosunu değiştirmek zorunda kaldı. Toblerone, geçtiğimiz aylarda üretim merkezinin bir kısmını Slovakya'ya taşımıştı. Ünlü çikolata markasının müdavimleri, logo değişikliği karşısında şaşkınlık yaşadı. İşte, Toblerone logosunun değişmesinin nedeni...

Üçgen formunda kendine has şekliyle 1855 yılında üretime başlayan Toblerone, aradan geçen yıllarda büyüyerek dünyanın önde gelen çikolata marklarından biri haline geldi.

Günümüzde seçkin çikolata markalarından biri olan Toblerone'un logosunda, Matterhorn dağının zirvesinin ikonik görüntüsü yer alıyordu.

toblerone-cikolatasi-neden-unlu.jpg

TOBLERONE LOGOSU NEDEN DEĞİŞTİ?

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Toblerone şirketinin sahibi Mondelez International, üretiminin bir kısmını Slovakya'ya kaydırması nedeniyle İsviçre yasaları gereğince, ambalajda yer alan Matterhorn dağı görüntüsü yerine genel bir dağ tasvirini kullanacağını açıkladı.

toblerone-logo.jpg

TOBLERONE NE ZAMAN KURULDU?

Toblerone, Jean Tobler'in Mondelez International lisansı altında hâlen üretimde olan bir İsviçre çikolata markası. Toblerone çikolatasının ana bileşenleri bal ve badem nugasıdır.

Jean Tobler; St. Gallen, Dresden ve Paris'te 1855 yılına kadar mesleğini öğrendikten sonra, 1867 yılında ilk şekerci dükkanını (Confiserie Spéciale) İsviçre'nin Bern şehrinde açtı.

1899 yılında kendi imalathanesini (Fabrique de Chocolat de Berne, Tobler & Cie) oğlu Theodor (1876-1941) ile açtı.

Şirketin bir diğer ortağı ise yeğeni olan Emil Baumann. Şirket, birkaç yıl sonra meşhur Toblerone çikolatasını üretmeye başladılar.

toblerone-nedir.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN