İlk 'ortak sefer' afet bölgesine

İlk 'ortak sefer' afet bölgesine

Millet İttifakı’nın masasındaki 72 saatlik kriz sağduyu ve mutabakatla çözüldü. Muhalefetin diğer partilerinden tebrik mesajları gelirken altı liderin ilk ortak çalışması da belli oldu. Altılı Masa liderlerinin ilk ziyaretini deprem bölgesine gerçekleştireceği belirtildi. 11 ilde 46 bin canın yitirildiği afeti ana gündem maddesi olarak gören Millet İttifakı bölgede “Yaraları birlikte saracağız” mesajı verecek.

Millet İtifakı’nın ortak aday belirleme müzakerelerinde geçtiğimiz hafta kriz yaşanmıştı. Masa’dan müzakereleri partisiyle görüşmek için kalkan İYİ Parti lideri Meral Akşener, cuma günü yaptığı açıklamada sert ifadeler kullanarak diğer liderlere eleştirilerde bulundu. Yaşanalar sonrası Altılı Masa’nın dağıldığı yorumları yapıldı. Ancak parti kurmayları ve liderler ortak iradenin kaybolmaması için sağduyulu mesajlar verdi.

Krizin aşılması için ortak formül arayışları başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın ‘cumhurbaşkanı yardımcısı olması’ olması yönündeki formül masadaki krizin aşılmasını sağladı. 72 saatlik gerginlik böylece sağduyu ve ortak mutabakatla aşıldı.

KRİZ SAĞ DUYU İLE ÇÖZÜLDÜ

Masadaki dört günlük krizin ‘cumhurbaşkanı yardımcısı’ belediye başkanları modeliyle bertaraf edilmesi kamuoyunda karşılık buldu. Ortak aday CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk açıklamasında “Türkiye’yi istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz” vurgusu yaptı. Liderlerden de birlikte hareket anlayışının altını çizen mesajlar geldi. ‘Birleşe birleşe kazanacağız. Milletimizin iradesiyle tarih yazacağız. Bu zaferin kaybedeni olmayacak’ mesajları paylaşıldı. CHP liderinin ‘Birlikte yola çıktık” dediği İBB Başkanı İmamoğlu ve Ankara Belediye Başkanı Yavaş da teşekkür mesajları paylaştı. Tarihi gece dünya basınında da geniş yer buldu. ‘Muhalefet iktidara verdiği hediyeyi geri aldı’ başlıkları atıldı.

rdf.jpg

DEPREM EN ÖNEMLİ GÜNDEM

Bununla birlikte Maraş merkezli depremin yıktığı 10 ilde acılar hala taze. Millet İttifakı da yoğun geçen görüşme trafiği sırasında deprem bölgelerinde yaşananları da ele alındı. 3 gün önce CHP’li 10 belediye başkanıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, bu toplantıda da odak noktasının deprem bölgeleri olması gerektiğini söylemiş ve ‘ne olursa olsun’ depremin en önemli gündem maddesi olarak kalacağının altını çizmişti. Ayrıca Kılıçdaroğlu, aynı toplantıda belediye başkanlarına da talimat vererek “Deprem bölgesine gereken önem verilmeli, yurttaşlarımız ihmal edilmemeli” demişti.

ALTI LİDER BÖLGEYE GİDİYOR

KARAR’ın edindiği bilgiye göre Millet İttifakı liderlerinin ilk programı da belli oldu. Altı lider birlikte deprem bölgelerini ziyaret edecek. Altı liderin deprem bölgelerine yapacakları ziyaretin önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi bekleniyor. 11 ilde yıkıma neden olan ve 46 bin insanın can verdiği afeti ana gündem maddesi olarak gören Millt İttifakı bölgede “Yaraları birlikte saracağız” mesajı verecek. Depremzede vatandaşlarla buluşacak olan liderler hala devam eden sorunların çözümü için çalışmalarda bulunacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN