Hakemlikten el çektirilmişti! Başkan, Cüneyt Çakır'ın görevden alınma nedenini ilk kez açıkladı!

Hakemlikten el çektirilmişti! Başkan, Cüneyt Çakır'ın görevden alınma nedenini ilk kez açıkladı!

Süper Lig'de 2021-22 sezonunun nisan ayında Cüneyt Çakır başta olmak üzere bazı deneyimli hakemler görevden alınmıştı. Yaklaşık iki ay boyunca görev verilmeyen hakemler, kamuoyu baskısının ardından yeniden göreve döndüler. Fakat yaşanan kayıp nedeniyle Cüneyt Çakır'a FIFA tarafından Dünya Kupası'nda görev verilmedi. 2022 Ağustos ayında ise deneyimli hakem emekliye ayrıldığını açıkladı. TFFHGD Başkanı Abdurrahman Arıcı, Cüneyt Çakır'ın görevden alınması sürecini ilk kez anlattı. İşte detaylar...

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanı Abdurrahman Arıcı, Lale Orta'nın Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı seçilmesi ve Cüneyt Çakır'ın geçen yıl iki ay boyunca hakemlik görevi verilmemesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Ajansspor'da yer alan habere göre, yaşanan feci deprem hakkında konuşan Abdurrahman Arıcı, "Hatay Reyhanlı doğumluyum. Anne tarafımda Antakyalı ikinci dereceden kaybettiğimiz akrabalarımız var. Vefat edenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah bir daha yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

abdurrahman-arici-kimdir.jpg
Abdurrahman Arıcı

"LALE ORTA MHK'DA İNŞALLAH BAŞARILI OLUR"

MHK Başkanı Lale Orta hakkında açıklama yapan Arıcı, "Ülkemizde bir ilk oldu. Lale Hanım ilk kez kadın birey olarak MHK Başkanı oldu. İnşallah başarılı olurlar, hakem camiasını toparlar ve ayırıştırmazlar" şeklinde konuştu.

Sözlerine devam eden Arıcı, "Beklentimiz MHK'nin başarılı olması. Bilindiği üzere TFF iki şey üzerinden yıpratılır. Birincisi hakem hataları, ikincisi Milli Takımımız'ın başarısız sonuçları..." açıklamasını yaptı.

lale-orta-mhk-yonetim-kurulu.jpg

CÜNEYT ÇAKIR NEDEN HAKEMLİK GÖREVİNDEN ALINDI?

Arıcı, "Hakem kardeşlerimiz iyi maçlar yönettiğinde MHK konuşulmaz. Genç hakemlere önem vermemiz lazım. Belli bir süre görev aldıktan sonra hakemlerin görevi bırakması ve genç hakemlerin önünü açması lazım" diye konuştu.

Abdurrahman Arıcı, "Kendimden örnek vermek istiyorum. 1993-1994 sezonunda 1. Lig hakemiydim, benimle birlikte o dönem 10 arkadaşımız görevi bıraktı ve yerimize gelen hakem arkadaşlarımız FIFA kokartı taktı ben bununla haz duydum" dedi.

cuneyt-cakir-neden-hakemligi-birakti-2.jpg

NE OLMUŞTU?

Cüneyt Çakır, MHK'da Ferhat Gündoğdu'nun görevde bulunduğu dönemde 8 Mart 2022 tarihinde 12 hakemle birlikte liste dışı bırakıldı. Çakır ile liste dışı bırakılan hakemler karar sonrası Tahkim Kurulu'na başvuruda bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu'nun 13 hakem hakkındaki kararını doğru bulmadı. Tahkim Kurulu'nun kararı sonrası gözler MHK'ya çevrildi ancak Cüneyt Çakır ve arkadaşları herhangi bir maçta görevlendirilmedi.

cuneyt-cakir-neden-hakemligi-birakti-1.jpg

2022 Dünya Kupası'nda görev yapması beklenen ancak liste dışı bırakıldığı için bu durum zora giren Cüneyt Çakır'a, Ferhat Gündoğdu'nun istifasının ardından göreve gelen Sabri Çelik yönetimince uzun süre sonra maç verildi. Uluslararası düzeydeki tecrübeli hakem, 24 Nisan 2022 tarihinde Süper Lig'de oynanan Antalyaspor-Kayserispor müsabakasında görevlendirildi.

Cüneyt Çakır ve yardımcılarının sahaya çıktığı esnada tribünlerde alkış sesleri yükseldi. Cüneyt Çakır, tribünlerden yükselen alkış seslerine alkışla yanıt verdi. İki takım futbolcuları ve teknik heyetler de Cüneyt Çakır'ın yanına gelerek tecrübeli hakeme sarıldı.

cuneyt-cakir-neden-hakemligi-birakti-3.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN