Çocuğu özel okula gidenler dikkat! Resmi gazetede yayımlandı, ücret zamları TÜFE oranına göre belirlenecek

Çocuğu özel okula gidenler dikkat! Resmi gazetede yayımlandı, ücret zamları TÜFE oranına göre belirlenecek

Özel okul ücretleri uzun süredir gündemde yer alırken Resmi Gazete’de yayınlanan karar doğrultusunda ücretlerin TÜFE'ye göre belirlenmesine karar verildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme kapsamında özel okullar için alınacak ücretler bakanlık tarafından belirlenen oranları aşmayacak. İşte özel okul ücretleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile onaylandı. Özel okullarda ara sınıflar için uygulanacak zam oranı yönetmeliğin 53 maddesinde yer alan "bir önceki yılın ortalama (Y.İ-ÜFE+TÜFE)/2 oranına en fazla yüzde 5 oranında artış yapılarak belirlenir" ibaretti kapsamında değiştirilmektedir. Uzun süredir gündemde yer alan özel okul ücretleri için yeni karar bugün onaylandı. İşte özel okul ücretleri hakkında merak edilen tüm detaylar…


ZAM ORANLARINI BAKANLIK BELİRLEYECEK


Özel okul ücretleri için alınan yeni kararlar doğrultusunda TÜFE oranları dikkate alınacak. Bunun yanı sıra bakanlık tarafından belirlenen tutarları aşmadan fiyat artışı yapılabilecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 4 Ocak 2023 tarihinde yaptığı toplantı kapsamında yeni kararları açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararlarla ile bu sene değişiklik yapılacağı belirtildi.

sinifta-ders.jpg

Bakan Özer, üretici fiyat endeksinden ziyade tüketici fiyat endeksinin baz alınacağı belirtilirken 2023 fiyatlarını belirleme kararı aldıklarının altını çizdi. 2023 yılında enflasyon beklentisinin düşük olması ve velilerin bu süreçte desteklenmesi için 2023 yılı fiyatları için yüzde 65 oranında zam yapılacağı açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN