Çürük domatesi çöpe değil kavanoza atın! Bu reçelin tiryakisi olacaksınız, konu komşu tarif için yalvaracak

Çürük domatesi çöpe değil kavanoza atın! Bu reçelin tiryakisi olacaksınız, konu komşu tarif için yalvaracak

Domates, dolap ömrü kısa olan bir besindir. İlk günkü tazeliğini birkaç gün içinde kaybeden bu sebze sonrasında yavaş yavaş çürümeye ve büzüşmeye başlar. Böyle durumlarda domatesi değerlendirmeniz için birkaç fikirle geldik. İşte, ezik domatesten yapabileceğiniz tarifler...

Ezik ve çürümüş domatesler gün içerisinde kahvaltı ve yemekler için kullanıma çok uygun değildir. Birçok kişi çürümüş domatesi çöpe atmayı tercih ediyor. Ancak, birkaç pratik tarifle bu israfın önüne geçmek mümkün. İşte, ezik domatesleri kullanabileceğiniz pratik tarifler...

DOMATES SOSU

Ezik domates, mis kokulu domates sosunun temelidir. Kaynar su içinde bir dakika haşladığınız domatesleri soyun ve ince dilimler halinde kesin. Ardından kestiğiniz domatesleri 1 saat kısık ateşte ocakta pişirin. Pişirdiğiniz domatesleri uygun bir kavanozda ağzını sıkıca kapatarak saklayabilirsiniz.

DOMATES REÇELİ

Doğradığınız domatesleri kısık ateşte kaynatın. Fokurdamaya başladığında içerisine zevkinize göre şeker, tuz, limon suyu ve baharat ilave edin. Domatesler sertleşip jöle kıvamı aldığında reçeliniz hazır demektir.

yeni-proje.jpg

BRUSCHETTA

İtalya'nın basit bir yemeği olan bruschettayı domatesle de yapabilirsiniz. Dolgusu için yuvarlak biçimde kestiğiniz domatesi 5 dakika fırında pişirin. Ardından üzerine peynir koyduğunuz ekmekleri de fırında kızartın. Ekmekler ve domatesler kızardığında ikisini birleştirin ve eşsiz lezzetin tadını çıkarın.

DOMATES ÇORBASI

Pırasa, arpacık soğan ve sarımsağı doğradıktan sonra zeytinyağında yumuşayana dek soteleyin. Ardından küçük parçalar halinde kestiğiniz domateslerle birlikte tuz ve baharatlarını ekleyin. Ürünler iyice kavrulduğunda 2 bardak kemik suyunu ilave edin ve kaynamasını bekleyin.

SALSA

Domates salsanın temel ürünüdür. İnce doğradığınız domatesleri soğan ve kuru otlarla karıştırarak soteleyin. Ardından sarımsak ve baharatlarınızı ekleyin. Zevkinize göre acı biber de ekleyebilirsiniz.

yeni-proje-1-001.jpg

GASPAÇO

6 su bardağı küçük doğranmış domates, dolmalık biber, sarımsak, salatalık, bayat ekmek ve kırmızı soğanı doğrayın ve üzerine 2 çay kaşığı tuz ekin. Sebzeleri bu şekilde en az iki saat bekletin. Ardından hepsini blenderdan geçirerek üzerine şarap sirkesi ve zeytinyağı ekleyin. Dolapta birkaç saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

PANTUMAK

Oldukça basit olan bu tarif yalnızca bir dilim domates ve ekmekten oluşuyor. Ekmekleri kızartın ve sarımsakla ovun. Ardından üzerine domates dilimleri koyarak zeytinyağı ve tuz ilave ederek tüketin.

yeni-proje-3.jpg

FRİTTATA

Domates ve yanına yakışacağını düşündüğünüz sebzeleri yüksek ateşte kızartın. Ardından üzerine yumurta kırın ve pişmesini bekleyin. İşte size hem lezzetli hem de pratik bir omlet tarifi.

KANLI MARY

Biber ve tuzla harmanladığınız domatesleri, sarımsak, soğan ve sevdiğiniz diğer otlarla harmanlayarak güveç yapın. Karışımınız yumuşadığında soğutarak bir bardağa alın. Domates kütlesinin üzerine limon, yaban turpu ve acı sos ekleyin. Malzemelerinizi iyice karıştırın ve kokteylinizin tadını çıkarın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN