Durum eş anlamlısı

Durum eş anlamlısı

Eş anlamlı kelimeler, yazılış ve okunuşları farklı olmasına rağmen anlam bakımından birbirine denk olan kelimelerdir. Bu kelimeler, özellikle cümle içinde ve günlük konuşma dilinde birbirlerinin yerini tutar. İlkokul öğrencileri başta olmak üzere, kelime anlamlarına ilgi duyan pek çok kişi tarafından merak edilen bu kelimeler, dil zenginliğimizin de bir göstergesi.

Türkçe, kelime zenginliği bakımından oldukça zengin bir dil. Bu çeşitlilik, farklı kelimelerin eş anlamlılarının olmasıyla da kendini gösteriyor. Günlük hayatta sıkça kullanılan "Durum" kelimesinin eş anlamlısı da bu bağlamda sıkça sorulan bir konu. Peki durum eş anlamlısı nedir?

DURUM KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI: VAZİYET

Türk Dil Kurumu (TDK) doğru kullanımına göre, "Durum" kelimesinin eş anlamlısı "Vaziyet"tir. Bu iki kelime, anlam olarak aynı olup, farklı yazılış ve okunuşlara sahip. Her iki kelime de günlük dilde ve yazı dilinde birbirlerinin yerine kullanılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN