En basit IQ testi! Resimdeki köpeğin kuyruğuna hangi İpin bağlı olduğunu bulamayanlar düşük IQ'lu çıkıyor

En basit IQ testi! Resimdeki köpeğin kuyruğuna hangi İpin bağlı olduğunu bulamayanlar düşük IQ'lu çıkıyor

Bulmaca IQ testi: Bu bulmacayı yalnızca keskin beyinleri olan kişiler çözebilir. Resimdeki köpeğin kuyruğuna hangi ipin bağlı olduğunu 7 saniyede anlayabilir misiniz?

Bu zihin bulmacası, zeka seviyenizi zeka oyunlarını çözerken verdiğiniz karara göre test etmenin eğlenceli bir yoludur. Bu tür IQ bulmacaları altında, problemi dikkatlice analiz etmeniz ve analitik ve mantıksal akıl yürütme becerilerinizi kullanarak cevaba ulaşmanız gerekir. Beyin bulmacaları, bulmacalara eğlenceli bir unsur ekleyerek basit bir bilmeceyi daha ilginç hale getirir. Cevap hemen önünüzde olmayacağından, çözüme ulaşmak için yaratıcı düşünmeniz gerekir. Böylece, resimdeki köpeğin kuyruğuna hangi ipin bağlı olduğunu belirlemeniz gereken ilginç bir bilmece bulduk.

1-002.jpg

RESİMDEKİ DOĞRU İPİ BULABİLİR MİSİN?

Bu test, zeka seviyenizi test etmek için bir zeka oyunu olarak oluşturuldu. Görselde köpeğin kuyruğuna bağlanmış ipi görebilirsiniz. Suyun üzerinde köpeğin durduğu yerde ahşap bir taban vardır ve ahşap alanın altında 1, 2, 3 ve 4 olmak üzere dört dizi halat vardır. Tahtadaki hangi ipin köpeğin kuyruğuna gittiğini belirlemeniz gerekir.

Cevap sandığınız kadar basit olmadığı için bu bulmacayı cevaplamadan önce resme çok dikkatli bakmanız gerekiyor. Bir uyarı olarak, bu zeka oyununun cevapları sorunun hemen altında verilmiştir, bu yüzden fazla ileri kaydırıp hile yapmadığınızdan emin olun!

DOĞRU İPİ BULDUN MU?

Bu beyin bulmacası, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur. Öyleyse söyle bize, bu IQ bulmacasında köpeğin kuyruğuna hangi ipin bağlı olduğunu gördün mü?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Bulmacada dört ip, 1, 2, 3 ve 4 arasından köpeğin kuyruğuna bağlı ipi bulmanız gerekiyor. İplere bakarsanız, 1. veya 3. ip olduğunu düşünebilirsiniz. Köpeğin kuyruğuna takılır. Ancak ipin arasına köpeğin kuyruğuna giden bir çizgi çekerseniz 2. ipin köpeğin kuyruğuna bağlı olduğunu anlayacaksınız. Yani bilmecenin cevabı 2. ipin resimdeki köpeğin kuyruğuna bağlı olmasıdır.

2-002.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN