Esame ne demek?

Esame ne demek?

Esame, dilimizde sıkça kullanılan ancak anlamı pek bilinmeyen bir sözcük. Arapça kökenli olan bu kelime, Türkçe'ye isim ve ad anlamlarında geçmiş. Bir şeyin veya bir kişinin adını veya ismini ifade etmek için kullanılan esame, konuşma dilinde genel bir tabir olarak karşımıza çıkıyor.

Esame ne demek? Esame kelimesi, kişinin adı veya ismini vurgulamak istendiğinde, direkt olarak ismi yerine kullanılan genel bir ifadedir. Bu kullanım, esamenin daha çok soyut bir anlamda ele alındığını gösterir.

TÜRK DİL KURUMU'NA GÖRE ESAME

Türk Dil Kurumu (TDK) sözcük hazinesinde de esame kelimesine yer verilmiştir. TDK'nın verdiği bilgilere göre, kelime Arapça kökenlidir ve ad ile isim manasına gelmektedir. TDK, kalıp içinde kullanımına örnek olarak "esamesi okunmamak" söz öbeğini de sunmaktadır.

ESAMESİ OKUNMAMAK NE DEMEKTİR?

"Esamesi okunmamak" ifadesi, esame kelimesinin kökündeki anlamı taşır. Bu ifade, bir kişinin veya bir konunun bahsedilmemesi, adının anılmaması gibi durumları açıklamak için kullanılır. Günlük dilde sıkça karşımıza çıkan bu ifade, genellikle görmezden gelinme veya dikkate alınmama durumlarını vurgulamak için kullanılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN