EYT'liler müjdeye doymadı! Bu yöntemi uygulayanlar yüzde 20 maaş zammı alacak: Bilmeyen karalar bağlayacak!

EYT'liler müjdeye doymadı! Bu yöntemi uygulayanlar yüzde 20 maaş zammı alacak: Bilmeyen karalar bağlayacak!

Gündemde EYT düzenlemeleri yer alırken sigorta girişleri ilgili tarihten önce olan fakat o dönem içerisinde yürürlüğe giren yasa nedeniyle senelerdir emekli olamayanlar için müjdeli haber geldi. EYT düzenlemelerinde milyonlarca kişinin yüzü gülerken bu yöntemi yapanların maaşları yüzde 20 artacak. İşte, EY maaşlarını arttıran o yöntem haberimizde.

EYT'li vatandaşları yakından ilgilendiren gelişme yaşanırken emekli olma şansı tanınan herkesin maaşını arttıracak formül geldi. SGK, belirli dönemlerde yürürlüğe giren yasalar içeriğinde belirlenmiş olan şartlara uygun olan vatandaşların emekli olma şansını sunarken günümüzde emekli olmak için prim günü, sigortalılık süresi ve yaş şartları mevcuttur. Zorlu ekonomik şartlarıyla beraber emekli aylıklarının artması için çeşitli yollar izlendi. Uzman isimler ufak bir değişiklik yaparak emekli maaşlarının yüzde 20 oranında artması için yeni yöntemi duyurdu.

EYT MAAŞLARI NE KADAR?

Bağkur kadınlarda 7.200, erkeklerde 9.000 prim günü zorunlu olurken SGK'da ise bu rakamlar kadınlarda 5.000 erkeklerde ise 7.200 prim günü olarak belirlendi. Bununla beraber SGK üzerinden işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 tarihinden önce olanlar için 3.600 günlük prim ödemesi yapılırken emeklilik hakkı olan yetkililer için Bağkur için bu süre sigortalılık giriş tarihi için 5.400 olarak belirlendi.

EYT'lilerin maaş artışı

Emekli maaşında sigortalı çalışma hayatının son üç buçuk yılına dikkat ederek yetkililer bu sürenin SSK'lı olarak tamamlanması durumunda emekli maaşlarında ciddi farkların ortaya çıkacağına değindi. Ortalama olarak yüzde 15 ve 20 arasında maaş artışı söz konusu olurken yasa çıkmadan önce ilgili hizmet kollarının kontrol edilmesiyle maaş artışı yaşanabilir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN