Fatih Bulut kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Çok Sevdim Yalan Oldu şarkısıyla ünlenmişti

Fatih Bulut kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Çok Sevdim Yalan Oldu şarkısıyla ünlenmişti

İrem Sak’ın sosyal medya hesabından paylaştığı ve ardından binlerce sosyal medya kullanıcısının dikkatini çeken, ‘Uykular haram oldu, çok sevdim yalan da oldu’ şarkısıyla ünlenen Fatih Bulut, yeniden gündem oldu.

Kayseri’de düğün salonlarının en sevilen sanatçıları arasında yer alan ve YouTube’da izlenme rekorları kıran Fatih Bulut’un seslendirdiği şarkının çalıntı çıktığı iddia edilmişti. Aşık Hüseyin Akan, şarkının kendisine ait olduğunu söylemişti. Bunun üzerine Fatih Bulut da Akan’ın yanına giderek olayı tatlıya bağlamıştı.

FATİH BULUT KİMDİR?

İlk başta güzel oyuncu İrem Sak’ın sosyal medyadan bir bölümünü paylaşmasıyla binlerce sosyal medya kullanıcısının dikkatini çekerek tanınan, ‘Uykular haram oldu. Çok sevdim yalan da oldu’ şarkısıyla trendleri altüst eden Fatih Bulut, bir anda meşhur olmuştu. Canlı yayında yaptığı açıklamada İrem Sak’tan 2. şarkısının klibinde oynaması için söz aldığını belirten Fatih Bulut, eskiden çelik kapı, kaynak işi yaptığını açıklamıştı.

Yaşı, ya da hayat hikâyesine dair başka bir bilgi bulunmayan Fatih Bulut, abisini kaybetmesinin ardından 10 kardeşine ve ailesine baktığını söylemişti. Aslen Kayserili olduğu öğrenilen Fatih Bulut, 7 yıl çocuk sahibi olmak için çok uğraştıklarını ve ardından 2 çocuğu olduğunu belirtmişti.

ŞARKIYA KLİP ÇEKTİ

'Uykular haram oldu. Çok sevdim yalan da oldu' adındaki şarkısıyla bir anda meşhur olan Fatih Bulut, Kayseri’de düğün salonlarının vazgeçilmez isimleri arasında yer alıyor. Sosyal medyada bu şarkısı patlayınca da Fatih Bulut, Tarihî Yarımada'da Galata Köprüsü, Kapalıçarşı, Taksim, Mısır Çarşı ve birçok turistik bölgede video klip çekti. Klipte hem turistler hem de Türk vatandaşlarının olması dikkat çekmişti.

256 MİLYON TIKLANDI

Fatih Bulut'un klibi, sosyal medyada Türkiye'de en çok izlenen, dünya listesinde ise en çok izlenenler arasına girmeyi başarmıştı. Fatih Bulut'un şarkısı, 256 milyon izlenme oranına kadar ulaşmıştı.

‘ŞARKI ÇALINTI ÇIKTI’ İDDİASI

Son günlerde sosyal medyada dönen videolarla da iyice popüler olan Fatih Bulut'un seslendirdiği 'Çok Sevdim Yalan Oldu' şarkının çalıntı olduğu iddia edildi. Şarkının söz yazarı Tarsuslu Aşık Hüseyin Akan, bestenin kendisine ait olduğunu, bunu da ispatladığını söyledi.

fatih-bulut-kimdir-nerelidir-kac-yasinda-cok-sevdim-yalan-oldu-sarkisiyla-unlenmisti.jpg

ŞARKI BELGESELDE DE YER ALDI

Fatih Bulut'un okuduğu şarkıyı 1987’de cezaevinde yazdığını iddia eden Aşık Hüseyin Akan, eserin orijinal isminin 'Zalim Geceler' olduğunu, 2010’da yayınlanan Pusula Film’ce yapımcılığı yapılan ve TRT ile Kültür Bakanlığı tarafından desteklenerek yayınlanan 'Cono Ahmet ve Çocukları' adındaki belgeselde bu şarkının çalındığını söyledi.

'ZALİM GECELER'İ BEN BESTELEDİM'

Diğer eserlerini de bugünden itibaren noterden tasdiklediğini ifade eden Tarsuslu sanatçı Akan, “Zalim Geceler'in bir hikâyesi olduğunu kaydederek, şarkıyı 1987’de 15. Kolordu askerî cezaevinde bestelediğini ve her şeyini orada yaptığını açıklamıştı.

Aşık Hüseyin Akan, eserini izinsiz bir şekilde kullanarak şöhret ve para kazanan Fatih Bulut'a dava açacağını duyurmuştu.

Bu gelişmenin ardından Fatih Bulut, şarkının yüzde 65'inin ait olduğu Aşık Akan'ın yanına gitti. İsminin hırsıza çıktığını ifade eden Fatih Bulut, Akan’la olayı tatlıya bağladıklarını belirtirken, Akan ise davayı geri çektiğini açıklamıştı.

Ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu iddia eden Fatih Bulut, isminin hırsıza çıkmasından dolayı dert yanarken, Akan ise Bulut’a hiçbir zaman hırsız demediğini kaydetti. Akan, bazı şeyleri yanlış anladığını vurgulayarak, Fatih Bulut’u dinlediğini, kendisinde suç olmadığını anladığını ve davayı geri çektiğini söylemişti.

fatih-bulut-kimdir-nerelidir-kac-yasinda-cok-sevdim-yalan-oldu-sarkisiyla-unlenmistii.jpg

NOTER ONAYLI ANLAŞMA YAPTILAR

Bulut ve Akan, Tarsus'taki notere giderek eser üzerinde noter onaylı anlaşma yaptığını duyurdu.

FATİH BULUT'TAN GARİP, 'ASKERİN KULAĞININ SİLAH SESİNE ALIŞMASI LAZIM' ÇIKIŞI 

Fatih Bulut, aralık 2019 yılında katıldığı yeğeninin asker eğlencesinde havaya ateş ederken görüntülenmişti. Görüntülerinin çıkmasının ardından sevenlerinden özür dileyen Fatih Bulut, ‘Silah kuru sıkıydı. Askere moral olsun diye sıktım. Ne kadar yasak olsa da seviliyor bu gelenek. Ata sporu gibi bir şey oldu bizde. Bir kere askerin kuşağının silah sesine alışması lazım’ gibi garip bir açıklamada bulunmuştu.

FATİH BULUT HAKKINDA SORUŞTURMA

Niğde’de katıldığı asker eğlencesinde silah kullandığı görüntülerin yayınlanmasının arkasından Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından Fatih Bulut hakkında soruşturma başlatılmıştı. Emniyet, Fatih Bulut hakkında ’Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması' suçundan 12 Aralık 2019’da gerekli tahkikata başlanmıştır’ ifadelerini paylaşmıştı.

FATİH BULUT ŞARKILARI

- Çok Sevdim Yalan Oldu

- İçmeden Oy Oy

- 15 Kişiye Saldırdım

- Yırtıl

- Hayat Beni Vura Vura

- Bedelini Öde

- Baba Ocağı

- Ağlama Ne Olur

- Sivas Caddesi

ÇOK SEVDİM YALAN OLDU ŞARKI SÖZLERİ

Umut ışıklarım bir bir söndüler
Dost bildiğim kalleşler yoldan döndüler
Her topluma girdim onlar ittiler
Ezdi tükenmedik bilmez yordu geceler
Her topluma girdim amma onlar ittiler
Ezdi tükenmedik bildi zalım geceler

Uykular haram oldu gençliğim bak,
Talan da oldu çok sevdim yalan oldu zalım geceler
Geceler geceler yıktı geceler
Geceler geceler zalım geceler

Umudum gecem, gecem de gündüz oldu oldu
Demir mazgallar dört duvar oldu
Demir de kapılar dört duvar oldu

Sayamadım vallaha billaha seneler oldu
Oldu oldu çok sene oldu
Geceler geceler yıktı geceler
Geceler geceler yaktı geceler

Annem yanına vallaha gelecem
Ölmeden gitmeden babam elin öpecem
Yar Allah nasip etse kıymet bilecem
Ezdi tükenmedik bildi ama yordu geceler
Mevla nasip etse hatır bilecem bilecem
Ezdi tükenmedik bildi yıktı geceler

Uykular haram oldu gençliğim bak,
Talan da oldu çok sevdim yalan oldu zalım geceler
Geceler geceler dümen geceler
Geceler geceler yordu geceler

Umudum gecem, gecemde gündüz oldu oldu
Demir mazgallar dört duvar oldu
Demir de kapılar dört duvar oldu

Sayamadım vallaha billaha seneler oldu
Oldu oldu çok sene oldu
Geceler geceler yıktı geceler
Geceler geceler yaktı geceler
Geceler geceler hayın geceler
Geceler geceler yaktı geceler

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN