Gece adamın suratına çarpıp parçalamıştı! Pervaneye saklanmış... Hayvan değil canavar

Gece adamın suratına çarpıp parçalamıştı! Pervaneye saklanmış... Hayvan değil canavar

Balık tutmak için teknesiyle açılan balıkçı, bir canlının tekne pervanesine çarpmasıyla hayatının şokunu yaşadı. Yaralı halde suda gezen dev balık, oltaya takıldı. İşte detaylar...

Geçtiğimiz günlerde açıldığı sırada ilginç bir olay yaşayan bir balıkçı, kendini karaya atmaya çalışan devasa mersin balığını kurtarmaya çalıştığını ancak tekneye çarptığı için omuriliğinin koptuğunu gördüğünü söyledi.

TV100'den Hilal Nur Çiftçi'nin haberine göre, balığı tekneye alan balıkçı devasa balığı fotoğrafladı. Bu şimdiye kadar kırılan eyalet rekorunun da üstünde bir balıktı fakat resmi kayıtlara geçemediği bildirildi.

ABD merkezli Arkansas Game and Fish Commission (AGFC), Facebook'taki 22 Temmuz 2023 tarihli paylaşımında, "Çok dişli mersin balığı, kürsünün ucundan kuyruğunun tepesine kadar 75 inçti. Balık, olta ve makara ile yakalanmadığı için resmi bir devlet kaydı değil. Yine de fotoğraflandı ve unutulmaz bir an oldu" dedi.

mersin-baliigi-nerede-yetisir-2.jpg

TEKNE PERVANESİNE TAKILDI

Facebook gönderisinde balığı bulan kayıkçının kimliği belirtilmedi ancak AGFC, kişinin yüzerek dışarı çıktığını ve sonunda karaya çıkarmadan önce onu kurtarmaya çalıştığını söyledi. Ajans, "Maalesef bu devasa balığın yumuşak omuriliği tekne pervanesi tarafından koptu. Mersin balıkları, sert yapılardan yapılmış kemikleri olmadığı için tarih öncesi balıklar olarak kabul ediliyor. Köpek balıkları gibi kıkırdaktan yapılmışlar" açıklamasında bulundu.

TARİH ÖNCESİ BALIKLAR OLARAK BİLİNİYOR

Büyük balığın bulunduğu Beaver Gölü, Arkansas'ın kuzeybatısında, Bentonville'in yaklaşık 20 mil doğusunda yer almaktadır. AGFC'nin gönderisinde, çizgili levrek, walleye ve birkaç yayın balığı türüne ek olarak, küçük bir çok büyük çok dişli mersin balığı popülasyonuna ev sahipliği yaptığı belirtildi.

Balıkçılık biyologları şu anda yumurtalarının yüksek kalitesi ve tütsülendiğinde üstün lezzetleri nedeniyle ödüllendirilen kıkırdaklı balıklar için bir avlanma mevsimi uygulamayı düşünüyorlar.

mersin-baliigi-nerede-yetisir-1.jpg

NÜFUSLARI HAKKINDA ENDİŞE VAR

Ayakta duran Arkansas eyalet rekoru çok dişli mersin balığı, Eylül 2020'de Beaver Gölü'nde çizgili levrek için trol yaparken North Oaks, Minnesota'dan James C. Johnson tarafından yakalandı. Çevresi 44 inç çapındaydı ve göz küresinden kuyruğa kadar 49 inç ölçtü.

Aşırı avlanma, kirlilik ve atalarının yumurtlama alanlarına mevsimsel olarak yukarı doğru göçlerini engelleyen barajların inşası dahil olmak üzere insani gelişmenin ihlalidir. Diğer zararlı etkiler, doğal akışı değiştiren ve yumurtlama habitatı ve fidanlık alanlarının kaybına neden olan nehirlerdeki değişiklikleri içerir.

Amerikan mersin balıkları, Büyük Göller ve Kanada, New York, Maryland ve Pensilvanya dahil olmak üzere Kuzey çevre bölgelerinin çoğundan yok edildi. Diğer eyaletlerdeki nüfusları hakkında artan bir endişe var.

UZUN ÖMÜRLÜ VE GEÇ OLGUNLAŞIYOR

Mersin balıkları uzun ömürlüdür ve cinsel olarak geç olgunlaşır. Dişiler altı ila on iki yaşına kadar, hatta bazıları on altı ila on sekiz yaşına kadar yumurtlamaya başlamazlar. Erkekler, bazıları dokuz veya on yaşına kadar geç olmak üzere dört ila yedi yaşlarında yumurtlamaya başlar.

Su akışı, sıcaklık, fotoperiyot ve yumurtlamaya uygun çakıl alt tabakaların mevcudiyeti dahil olmak üzere uygun olay kombinasyonunun oluşması koşuluyla kürek balığı geç ilkbaharda yumurtlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN