Sam Bankman-Fried yeniden cezaevinde

Sam Bankman-Fried yeniden cezaevinde

Dolandırıcılık ve kara para aklamakla suçlanan kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski Üst Yöneticisi (CEO) Sam Bankman-Fried ABD'nin suç duyurusu sonrası Aralık ayında Bahamalar'da tutuklanmıştı. 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılan Fried, tanıkları etkilemeye çalıştığı gerekçesiyle cezaevine gönderildi.

Dolandırıcılık ve kara para aklamakla suçlanan kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski Üst Yöneticisi (CEO) Sam Bankman-Fried aralık ayında tutuklanmış ve 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılmıştı. Savcıların, tanıkları etkilemeye çalıştığı ve kefalet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanmasını istediği FTX’in kurucusu ve eski Üst Yöneticisi (CEO) Bankman-Fried, duruşmaya katılmak üzere New York’taki Manhattan Federal Mahkemesi’ne geldi.

Mahkemede Bankman-Fried’ın avukatları, savcıların “ima, spekülasyon ve yetersiz gerçeklerden” oluşan kanıtlar sunduğunu ifade ederek, Bankman-Fried’ın bir dizi olumsuz habere karşı itibarını korumaya çalıştığı için cezaevine gönderilmemesi gerektiğini savundu. Davanın hakimi, Bankman-Fried’in “en az iki kez” tanıkları etkilemeye çalıştığına inanmak için nedenlerin olduğunu belirterek, kefaletinin iptal edilmesini emretti.

Avukatların kefaletin iptaline itiraz edilene kadar Bankman-Fried’in tutuklanmasının ertelenmesine yönelik talebi de reddedildi.

Kefaletin iptal edilmesine ilişkin itiraz başarılı olmazsa, Bankman-Fried’ın 2 Ekim’de görülecek ceza davasına kadar cezaevinde kalması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN