Hava değil kömür soluyorlar! Bulut gibi kapladı

Hava değil kömür soluyorlar! Bulut gibi kapladı

Kocaeli'deki, Kömürcüler OSB'de depolanan kömürlerin tozu, rüzgarın etkisiyle Dilovası'nın üzerini bir bulut gibi kapladı. Kömür tozu nedeniyle pencerelerini dahi açamadıklarını belirten vatandaşlar ise sağlıklarından endişeli...

Kocaeli Dilovası'ndaki Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'nde depolanan kömürlerin tozları, rüzgarın etkisiyle havaya dağılırken, bölge halkının sağlığını da etkiliyor.

İlçenin üzerini kaplayan toz bulutunu cep telefonlarının kamerasıyla görüntüleyenler, daha önce yetkililerce bölgeden kaldırılacağı bildirilen Kömürcüler OSB'nin bir an önce taşınmasını istediklerini söyledi.

komur-tozu-ilcenin-uzerine-coktu-1639-dhaphoto2.jpg

PENCERE DAHİ AÇAMIYORLAR

Evlerinin bahçesinde oturamadıklarını, pencerelerini açamadıklarını söyleyen bölge halkı, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Kömürcüler OSB'nin hava sirkülasyonuna açık yerde olduğunu belirtenler, her rüzgarda aynı sorunu yaşadıklarını ayrıca yağmurda tozların dere sularına karışarak, kirliliğe yol açtığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN