İhtiyar eş anlamlısı

İhtiyar eş anlamlısı

Dilimizin zenginliği, birçok kelimenin birden fazla anlamı olmasından kaynaklanıyor. Bu kelimelerden biri de "ihtiyar". Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından da değerlendirilen bu kelime, sözlüklerde farklı eş anlamlılarla karşımıza çıkıyor. Peki, "ihtiyar" ne demek? İşte "ihtiyar" kelimesinin eş anlamlıları...

İhtiyar eş anlamlısı nedir? Eş anlamlı kelimeler, anlam bakımından benzerlik gösterirken yazılış ve okunuşlarıyla farklılık gösterebilirler. "İhtiyar" kelimesi, genellikle "yaşlı" kelimesi ile eş anlamlı olarak kullanılır. Türk Dil Kurumu sözlüklerinde, "ihtiyar" kelimesinin anlamı "genç olmayan, yaşça ilerlemiş" olarak tanımlanıyor. Dilimizde bu kelimenin yanında farklı eş anlamlılar da bulunuyor.

İHTİYAR KELİMESİNİN EŞ ANLAMLILARI NELERDİR?

"İhtiyar" kelimesinin eş anlamlıları arasında "yaşlı", "karı", "koca", "moruk", "pir", "seçme", "kocamış", "erkinlik" ve "özerklik" gibi kelimeler bulunuyor. Bu kelimeler, farklı bağlamlarda "ihtiyar" kelimesinin yerine kullanılabilir. Her biri, yaşça ilerlemiş veya deneyimli anlamını taşıyor.

Dilimizdeki bu zenginlik, kelimelerin farklı yüzlerini ve kullanımlarını ortaya koyuyor. "İhtiyar" kelimesi ve eş anlamlıları, Türkçenin ne kadar geniş bir kelime hazinesine sahip olduğunun bir göstergesi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN