İnatçı yağ lekelerini söküp atıyor! Sadece bir tutam sürmeniz yetiyor: Yağları söküp atan formül

İnatçı yağ lekelerini söküp atıyor! Sadece bir tutam sürmeniz yetiyor: Yağları söküp atan formül

İnatçı yağ lekeleri özellikle sürekli yemek yapılan mutfakta işleri zorlaştırabiliyor. Ancak bir tutam sürmeniz bile o inatçı yağ lekelerini söküp atacak! İşte o formül...

Evlerimizin vazgeçilmez ekipmanlarından biri olan fırınlar, sağlıklı ve pratik yemeklerin pişirilmesinde büyük rol oynarken, kullanımları sonrasında temizlikleriyle uğraşmayı gerektiriyor. İnatçı yağ lekelerinden kurtulmak ve fırını derinlemesine temizlemek artık daha kolay. İşte bu yöntem, yağ lekelerini tek seferde temizleyen etkili bir formül sunuyor.

İNATÇI YAĞ LEKELERİNDEN KURTULMANIN YOLU

Ocakta ya da fırında kalan kurumuş ve inatçı yağlar nasıl çıkartılır? - Yaşam Haberleri

İlk adım olarak, uygun bir kabın içine 2 kaşık karbonatı koyun. Ardından karbonata bir miktar su ekleyerek karışımı macun kıvamına getirin. Oluşan macunu fırının içine güzelce sürün ve yaklaşık yarım saat boyunca bu şekilde bekletin. Bekleme süresi sona erdikten sonra, ılık ve nemli bir bez kullanarak karışımı dikkatlice temizleyin.

Bu pratik yöntem sayesinde, yağ lekeleri ve kalıntı halini almış yağları fırından kolayca temizleyebilirsiniz. Temizleme işlemi sonrasında, fırınınızın ilk günkü gibi parladığını göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN