İnsanların sadece %5'i tavukların arasına gizlenmiş horozu 11 saniyede bulabiliyor! Zekanı test et

İnsanların sadece %5'i tavukların arasına gizlenmiş horozu 11 saniyede bulabiliyor! Zekanı test et

Optik illüzyon IQ testi: IQ'su yüksek kişiler bu optik illüzyon testini çözebilir. Resimdeki tavuk sürüsünün arasına gizlenmiş horozu insanların sadece %5'i 11 saniye içinde fark edebiliyor.

Optik illüzyon, bir nesnenin veya çizimin veya insanların beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan, akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi pek çok türde optik yanılsama görmüş olmalısınız. Çalışmalar, optik yanılsamaların da psikanaliz alanının bir parçası olduğunu ve şeyleri nasıl algıladığınıza ışık tuttuğunu ortaya koyuyor. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Böyle zekice bir örnek, resimdeki tavuk sürüsünün arasında saklanan bir horozun görüntüsünde görülebilir.

1-002.jpg

RESİMDEKİ HOROZU BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görsel çocuklar ve yetişkinler için resimli yapboz olarak paylaşılmıştır. Bu optik illüzyonda, resimde bir tavuk sürüsü görebilirsiniz. İllüzyon, kullanıcılardan bir tavuk sürüsü arasında horozu görmelerini isteyerek izleyicileri horozu bulmaya davet ediyor. Bu görseldeki gizli horozu insanların sadece %5'inin bulabildiği iddia edildi. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

GİZLİ HOROZU BULDUN MU?

Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız , o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor. Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik illüzyon görüntüsünün içine gizlenmiş horozu gördünüz mü?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Gizli horozu bulmakta zorlanıyorsanız, yardım etmek için buradayız! Resmin sol alt tarafına dikkatlice bakarsanız, tavukların arasında saklanan bir horoz göreceksiniz. Bu optik yanılsama görüntüsü, görüşünüzün ne kadar iyi olduğunu ortaya çıkarabilir. Kolaylık olması için, aşağıdaki resimde tavuk sürüsünün içindeki gizli horozu vurguladık:

2-002.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN