IQ testi için zeka bulmacası: 3 saniye içinde resimdeki farklı aile üyelerini tespit edebilir misin?

IQ testi için zeka bulmacası: 3 saniye içinde resimdeki farklı aile üyelerini tespit edebilir misin?

IQ testi için zeka: Bu akıl bulmacasında, resimdeki farklı aile üyelerini saymaya çalışın. Yalnızca yüksek IQ'ya sahip kişiler, 3 saniyede aile üyelerinin tam sayısını tespit edebilir!

Bu IQ testi, verilen problemi çözerken verdiğiniz karara dayalı olarak zeka seviyenizi test etmenin eğlenceli bir yoludur. Bu tür Zihin Bulmacaları altında, problemi dikkatli bir şekilde analiz etmeniz ve analitik ve mantıksal akıl yürütme becerilerinizi kullanarak cevaba ulaşmanız gerekir. Zeka Oyunları, bulmacalara eğlenceli öğe ekleyerek basit bir bilmeceyi daha ilginç hale getirir. Çözüme ulaşmak için yaratıcı düşünmeniz gerekiyor çünkü cevap hemen önünüzde olmayacak. Bu yüzden, resimdeki farklı aile üyelerinin sayısını belirlemeniz gereken ilginç bir zeka oyunu hazırladık.

1-003.jpg

RESİMDEKİ FARKLI AİLE ÜYELERİNİ 3 SANİYE İÇİNDE SAYABİLİR MİSİNİZ?

Yukarıdaki resimde, resimdeki farklı aile üyelerinin sayısını belirlemeniz gerekiyor. Bulmaca izleyicilere “Bu ailede kaç farklı üye var?” diye soruyor. Resimde 6 erkek ve kadın silüeti olduğunu görebilirsiniz. Bu nedenle görev, 6 Siluet arasında farklı aile üyelerinin sayısını saymaktır.

Cevap oldukça basit ama zor olduğundan bu bulmacayı cevaplamadan önce resme çok dikkatli bakmanız gerekiyor. Bir uyarı olarak, bu zeka oyununun cevapları sorunun hemen altında verilmiştir, bu yüzden çok fazla kaydırıp hile yapmadığınızdan emin olun!

ZEKA BULMACASI CEVABINI MERAK EDİYOR MUSUNUZ?

2-003.jpg

Resimdeki tüm silüetlere dikkatlice bakarsanız, farklı aile üyelerinin toplam sayısını belirleyebilirsiniz. Aşağıda verilen görseldeki her bir siluete tek tek bakalım:

1. Siluet 1 benzersizdir
2. Siluet 2 tekrarlandı
3. Siluet 3 tekrarlandı
4. Siluet 4 benzersizdir

ZEKA BULMACASI CEVABI

Yani, bu zihinsel sınavın cevabı, tekrarlanan 2 silüet olduğu için 4 farklı aile üyesi olduğudur.

Yukarıdaki zeka oyunu, zekanızı ve gözlem becerilerinizi test etmenin eğlenceli bir yoludur. Bu tür bulmacalar, öngörülen süre içinde çözüme ulaşmak için matematiksel becerilerden ziyade yanal düşünmeyi gerektirir. Ancak cevabı birkaç saniye içinde çözdüyseniz, kesinlikle başarılı hissedeceksiniz. Bu zeka oyunu, IQ seviyenizi değerlendirmenin başka bir eğlenceli yolu. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, zeka seviyenizi bilmenin iyi bir yoludur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN