İstanbul'da kadınlara özel mor otobüs yollara çıkıyor! Kadına şiddetle mücadele için ilçe ilçe dolaşacak: İşte tüm detaylar

İstanbul'da kadınlara özel mor otobüs yollara çıkıyor! Kadına şiddetle mücadele için ilçe ilçe dolaşacak: İşte tüm detaylar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kadına şiddetin farkındalık oluşturması için yeni bir proje başlatıldı. Kadınları şiddetten korumaya yöneldik atılan bu adımla kadınlara özel Mor Otobüs yollara çıkıyor! Başta hukuk olmak üzere kadınlara birçok konuda danışmanlık hizmeti sağlayacak olan Mor Otobüs, ilçe ilçe dolaşacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü”nde, Gezici Kadın Danışma noktaları projesini hayata geçirmeye hazırlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mor Otobüsü yollara çıkarıyor. Mobil danışma merkezi olarak hizmet vermeye başlayacak olan more otobüs, başta kadına karşı şiddetle mücadele edecek. Bunun yanı sıra psikolojik danışmanlık, sağlıklı beslenme ve kariyer danışmanlığı gibi konularda da insanlara yardım edecek. İstanbul'u ilçe ilçe gezecek olan bu otobüs her hafta 5 ilçe 85 mahalleyi dolanacak. Bunların yanı sıra Mor Otobüste, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, diyetisyen ve sağlık eğitimcisi de bulunacak.

HERKES BU HİZMETE ERİŞEBİLECEK

Mor Otobüsün hedeflerinden biri de İBB Kadın Dayanışma Merkezlerine herhangi bir nedenden dolayı gelemeyen kadınlara erişmek. Bu sayede destek alamayan kadının kalmaması hedeflenirken bahsi geçen otobüste danışmanlık hizmetlerinin dışında, kadınlar mahallelerinde dahi yaşadıkları bütün problemleri paylaşabilecek ve problemleri kapsamında ilgili birimlerle iletişime geçebilecekler.

yeni-proje-18.jpg

4 FARKLI DİLDE DESTEK

İBB, 2019 senesinden beri kadına şiddet ile mücadele eden ve farkındalık yaratmak adına farklı projeler düzenliyor. Herkes için eşit ve adil bir kent olma yolunda adımlar atılırken şiddet gören kadınların hukuki, psikolojik ve sosyoekonomik destek alabilecekleri bir hat kuruldu. Kadın Destek Hattı olarak bilinen bu hat 7/24 Türkçe, Kürtçe İngilizce ve Arapça olmak üzere 4 dilde kadınlara destek verecek. Kadın Destek Hattına 444 80 86 numaralı hattan ve ALO 153’ten ulaşmak mümkün.

Yukarıda bahsedilenler in yanı sıra kadınlara yüz yüze destek sunmak adına Kadın Danışma Birimleri de hayata geçirildi. Öte yandan şiddet gören kadınların çocuklarıyla beraber kalabilecekleri Kadın Dayanışma Evi hizmet vermeye devam ediyor. Ayrıca kadınların bakım yükünü hafifletmek amacıyla kurulan Yuvamız İstanbul kreşlerin sayısı da artmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN