İstanbul’da Peter Sanders ışığı

İstanbul’da Peter Sanders ışığı

Fotoğrafın büyülü dünyasının en büyük isimlerinden Peter Sanders’in, yarım asırlık yolculuğunu anlattığı ‘Barışa Manevi Bir Yolculuk Işığı Aramak’ sergisi Taksim Sanat’a konuk oluyor. Serginin küratörü Mehmet Lütfi Şen ‘’Sizi keyifli bir yolculuğa davet ediyorum’’ dediği sergiyi anlattı...

Taksim Sanat Nisan ayında ‘Barışa Manevi Bir Yolculuk Işığı Aramak’ projesiyle, dünyanın önde gelen fotoğraf sanatçılarından Peter Sanders’ı ağırlıyor. Sanders’ın vizörden gördüğü dünyadan, kendi dünyasına yarım asra yakın sanat hayatının minik bir özeti olarak hazırlanan proje dört epizottan oluşuyor. İlk bölümde Sanders’ın İkinci Dünya Savaşı sonrası çöküntüye ayna tuttuğu ve yeni dünyanın şairleri dediği Bob Dylan, Jimi Hendrix, Eric Clapton gibi geleceğin ikonlarının enerjisine ve yaratıcılıklarına şahitlik ettiği bir yapı yer alıyor. Sonraki bölümü, yaşadığı toplumda tamamen geriye itilen inanç ve maneviyatı arama sorgulama, ilahi gerçekliğin izinde Doğu’ya yolculuk oluşturuyor. Üçüncü bölümü, İslam dünyasında yolunu bulmak ve on yıllar boyu süren yolculuğu barış hakkında konuşanlar değil barışın bizzat kendisi olan veliler ermişler besliyor. Serginin son bölümünün temasını, İslam’ın gerçek güzelliğine bir fotoğrafçı olarak eserleriyle eşlik etmek, bütün bir hayat tecrübesini insanlığa sunmak oluşturuyor. Elbette bu retrospektif sergi bir dünya sanatçısını bütünüyle ifade etmiyor. Mekânın sınırları içinde sınırsız bir fotoğraf dünyasından ipuçları devşirmeyi mümkün kılıyor sadece. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarağından gerçekleştirilen Peter Sanders sergisinin küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen yapıyor. Fotoğrafın temsil etmenin ötesine geçerek bizahati bir varlık olarak karşımıza çıktığını belirten Şen, yayımladığı mesajda “Uzun zamandır hazırlıklarını sürdürdüğümüz ‘Barışa Manevi Bir Yolculuk’ sergisinde Sayın Peter Sanders’la birçok yazışma ve iki defa bir araya gelerek baskı örneğinden katalog tasarımına kadar uzun bir mesai yaptık. Ben kendisine yoğun sanatsal çalışmaları arasında projemize ayırdığı zaman için gönülden teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.
Peter Sanders’la keyifli bir yolculuğa çıkmak isteyenler için sergi 10 Mayıs’a kadar haftanın her günü 10.00 – 20.00 saatleri arasında açık olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN