Kalem lekesi olan kumaşlarınızı atmayın! Sadece sürün ve bekletin, mürekkebi akıp gidecek...

Kalem lekesi olan kumaşlarınızı atmayın! Sadece sürün ve bekletin, mürekkebi akıp gidecek...

Tükenmez kalemler kolayca sızar veya kırılır ve mürekkep anında her yere yayılır. Özellikle aradan bir süre geçtiyse lekeleri çıkarmak zor olabilir. Mürekkep lekeleriyle ortaya çıkar çıkmaz mücadele edin ve giysilerinizi, halılarınızı veya mobilyalarınızı kalıcı lekelerden kurtarın. Saç spreyi ve ovma alkolü gibi ev eşyalarından ticari temizlik ürünlerine ve tereyağı gibi doğal maddelere kadar çeşitli ürünler lekeleri çıkarmak için kullanılabilir.

KALEM LEKESİ İÇİN ALKOL BAZLI EV EŞYASI KULLANMAK

Temizlik ürününü ön test edin. Kumaşın göze çarpmayan bir yerine az miktarda temizlik ürünü koyun. Kumaşı durulayın ve kurumasını bekleyin.

Kumaşın altına bir havlu yerleştirin. Lekeli alanın kumaşın başka bir parçası üzerinde durmadığından emin olun. Çalıştığınız alanın altına bir havlu yerleştirin. Bu, mürekkep lekesinin kumaştan geçmemesini ve kumaşın daha fazla lekelenmemesini sağlayacaktır.

Lekeye alkol bazlı bir ev eşyası uygulayın. El dezenfektanı, ovalama alkolü (izopropil) veya ucuz saç spreyi gibi alkol içeren ev eşyaları iyi seçeneklerdir. Lekeyi kaplayacak kadar ürün uygulayın.

Kumaşı 10 dakika bekletin. Ev ürününe lekeyi koyması için yeterli zaman verin.

leke.jpg

LEKELİ YERE ALKOL DÖKMEYİN

Kumaş üzerinde alkollü içki kullanmayın. Bu tür alkol lekeyi çıkarmaz.

Alkol bazlı olmamasına rağmen, oje çıkarıcı da mürekkep lekelerini etkili bir şekilde çıkarabilen iyi bir ev eşyasıdır.

Lekeye sıvı deterjan uygulayın. Lekeli bölge seçtiğiniz ev ürünü ile nemlendirildikten sonra lekeli bölgeye birkaç damla berrak sıvı çamaşır deterjanı ekleyin. Deterjanı parmaklarınızla veya bir bezle ovalayın.

Kumaşı çamaşır makinesinde yıkayın. Çamaşır makinesine normal miktarda çamaşır deterjanı koyun ve sıcak su kullanmaya ayarlayın.

Mürekkebin başka bir ürüne geçme riskini almamak için çamaşır makinesine başka öğeler koymayın.

Kurutmadan önce kumaşı kontrol edin. Leke gitmiş olmalı, ancak hala bir iz varsa, alkol bazlı maddeyi lekeye sürme işlemini tekrarlayın. Kumaşı tekrar yıkayın ve leke çıkarsa, kumaşı her zamanki gibi kurutmaya devam edin.

lekeleri-temizleme.jpg

MÜREKKEP LEKELERİ İÇİN TEREYAĞI KULLANI

Kumaşın altına bir havlu yerleştirin. Lekeli alanın kumaşın başka bir parçası üzerinde durmadığından emin olun. Çalıştığınız alanın altına bir havlu yerleştirin. Bu, mürekkep lekesinin kumaştan geçmemesini ve kumaşın daha fazla lekelenmemesini sağlayacaktır.

Lekeli bölgeye tereyağı sürün. Bir bez kullanarak lekeyi örtecek kadar tuzlu tereyağı sürün. Mürekkebin yayılmasını veya akmasını önlemek için lekeli alanı dairesel hareketlerle ovalayın, hareket ettirin ve sık sık bezi ters çevirin.

Kumaş öğesini güneş ışığına ayarlayın. Eşyanın rahatsız edilmeyeceği ve herhangi bir yağmurdan korunacağı bir yer bulun. Doğrudan güneş ışığında bir dış konum en iyisidir. Öğenin birkaç gün oturmasına izin verin. Tereyağının yağı yumuşayacak ve lekeyi parçalayacaktır. Tereyağının tuzu güneş ışığı ile birleştiğinde lekeyi kaldırmaya yardımcı olacaktır.

lekeler.jpg

Kumaşı çamaşır makinesinde yıkayın. Çamaşır makinesine normal miktarda çamaşır deterjanı koyun ve sıcak su kullanmaya ayarlayın. Mürekkebin başka bir ürüne geçme riskini almamak için çamaşır makinesine başka öğeler koymayın.

Kumaş yıkanabilir değilse tereyağını temiz ve nemli bir bezle silin. Tereyağının temizlenmesine yardımcı olmak için beze az miktarda yumuşak çamaşır deterjanı sürün.

Kurutmadan önce kumaşı kontrol edin. Leke gitmiş olmalı, ancak hala iz varsa lekeye tereyağı sürme işlemini tekrarlayın. Kumaşı tekrar yıkayın ve leke çıkarsa, kumaşı her zamanki gibi kurutmaya devam edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN