Kış en çok onlara yaradı! Aktarlar poşet poşet bu çaydan satıyor: Hasta olmak istemeyen oraya koştu

Kış en çok onlara yaradı! Aktarlar poşet poşet bu çaydan satıyor: Hasta olmak istemeyen oraya koştu

Soğuk havaların etkisini göstermesiyle beraber salgın hastalıklar, soğuk algınlığı, grip gibi birçok baş belası ortaya çıkmaya başladı. Kış ise en çok onlara yaradı! Aktarlar hastalıklara karşı poşet poşet bu çaydan satamaya başladı… Hasta olmak istemeyen resmen koşarak soluğu orada aldı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Aşırı sıcak bir yaz mevsiminin ardından dört gözle beklenen soğuk havalar etkisini göstermeye başladı. Gündüz saatlerinde her ne kadar sıcak bir hava gözlemlense de ani hava değişimleri, geceleri soğuk olması insanların hasta olmasına yol açıyor. Soğuklarla beraber grip, soğuk algınlığı, öksürük, nezle gibi birçok hastalık da kendini göstermeye başladı. Vatandaş ise hastalıklardan korunmak için doğal yollara başvurmayı tercih ediyor. Bu doğrultuda kışın gelmesi resmen onlara yaradı. Poşet poşet o çaydan satıyorlar. Hastalıklardan korunmak isteyenler adeta akın akın oraya gidiyor.

ÖNLEM ALMAK İÇİN AKTARLARIN YOLU TUTULDU

Diyarbakır bu sene yaz mevsiminde 50 derecelere kadar sıcak havalarla karşı karşıya kaldı. Sonbaharın gelmesi ile hava sıcaklıkları 25 derecelere düştü. Vatandaşlar ise hastalıklardan korunmak için aktarların yolunu tuttu.

yeni-proje-1-004.jpg

Diyarbakır’da aktarlık yapan kişiler kış çaylarının hastalıktan önce bağışıklığı güçlendirmesi için tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Merkez Sur ilçesinde bir katar dükkanında çalışan Fırat Çakır, kış çayının doğal bir antibiyotik olduğunu, çoğu solunum yolu enfeksiyonuna iyi geldiğini açıkladı.

yeni-proje-2-005.jpg

13 BİTKİ KARIŞIMI İLE YAPILIYOR

Çakır, kış çayının özelliklerine ilişkin şunları söyledi:

yeni-proje-001.jpg

“Kış aylarına özel olan atom çayını kendimiz hazırlıyoruz. Kış aylarında özellikle atom çayının satışları biraz daha fazla oluyor. Astım, bronşit, öksürük, nefes darlığı ve balgam sökücü gibi birçok solunum yolu enfeksiyon hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. Atom çayı dediğimiz kış çayının içerisinde birçok bitki yer almaktadır. Bunlardan bazıları; çubuk tarçın, hatmil çiçeği, ıhlamur, papatya, zencefil, kuşburnu, ekşi çay ve zerdeçal gibi bitkilerin karışımı yapılıyor. Saydığımız bitkiler 8 dakika boyunca su içerisinde kaynatılmalıdır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN