La Nina'ya bile bana mısın demeyen ev ısıtma yöntemi! Kar kış vız gelecek, bu yöntem evi sıcacık yapıyor

La Nina'ya bile bana mısın demeyen ev ısıtma yöntemi! Kar kış vız gelecek, bu yöntem evi sıcacık yapıyor

Uzmanlar tarafından uyarısı yapılan soğuk hava dalgası La Nina tüm vatandaşları korkutmuş durumda. Kasım ayından sonra dondurucu soğuklar geleceğini belirten uzmanlar, bu senenin bol yağışlı geçeceğini söyledi. Yapılan açıklama sonrası gözler doğalgaz faturalarına çevrildi. Doğalgaza gelen zamlar faturaları kabartırken çoğu kişi faturalarını nasıl düşüreceğini araştırıyor. Peki doğalgaz faturası nasıl az gelir? Bu yöntemler doğalgaz faturanızı yarı yarıya düşürecek!

Kasım ayı ile birlikte soğuk hava dalgası tüm yurtta etkisini göstermeye başladı. Özellikle uzmanlar tarafından yapılan La Nina uyarısı ülkemizde büyük korkuya neden olmuş durumda. Uzmanlar Kasım ayından sonra sert soğukların görülebileceğini ve bol bol yağışların olacağını söyledi. Yapılan açıklama sonrası vatandaşlar kışın nasıl ısınacağını kara kara düşünmeye başladı. Doğalgaza gelen peş peşe zamlar cep yakarken bu basit yöntemler cebinizin rahatlamasına neden olacak. Bu yöntemler kar kış vız gelecek. Evinizi sıcacık olurken paranız daha az yanacak. İşte doğalgaz faturalarını yarı yarıya düşüren o basit yöntemler...

DOĞALGAZ FATURALARINIZI DÜŞÜRECEK O YÖNTEMLER

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte doğalgaz faturalarına yönelik düşürme yöntemleri merak konusu oldu. Meteorolojik kaynaklarından gelen soğuk hava uyarıları herkesi tedirgin ederken doğalgaz faturası düşürme yöntemleri didik didik araştırılmaya başlandı. İşte doğalgaz faturalarını düşürecek olan o basit yöntemler;

BALONCUKLU NAYLONLAR TERCİH EDİN

Evinizi hızlıca ısıtmak istiyorsanız baloncuklu naylonları kullanarak daha fazla ısınabilirsiniz. Pencerelerin önüne balonlu naylon koyun ve hava akışını engellemiş olursunuz. Böylece evin içi daha sıcak olur. Plastik taban aynı zamanda ısınması için çok uzun süre beklemek zorunda kalmayacağınız anlamına geliyor.

la-ninaya-bile-bana-misin-demeyen-ev-isitma-yontemi-kar-kis-viz-gelecek-bu-yontem-evi-sicacik-yapiyor-1.jpg

EVİNİZİN DIŞINI YALITIMLA KAPLATIN

Kışın evinizi ısıtmak istiyorsanız mutlaka evinizin dışını yalıtım yaptırın. Dairenizi mutlaka yalıtım ile kaptırın. Mantolama ve yalıtım yaptıran binalarda doğal gaz faturaları yarı yarıya düşüyor. Üstelik, yaz aylarında bunaltıcı sıcaklar, hissedilmiyor. Bu nedenle, apartman olarak anlaşıp yalıtım ve mantolama yaptırılma kararı alınması doğal gaz faturası için etkili sonuçlar sağlayabilir.

la-ninaya-bile-bana-misin-demeyen-ev-isitma-yontemi-kar-kis-viz-gelecek-bu-yontem-evi-sicacik-yapiyor-2.jpg

RADYATÖR BAKIMI YAPIN

Radyatörlerde hava birikmesi veya temizlenmeye ihtiyaç duyması ısıtma gücünü düşüren nedenlerin başlıcalarıdır. Bu tarz sorunlar nedeniyle eviniz bir türlü ısınmaz ve kombinizi daha yüksek devirde çalıştırmak zorunda kalırsınız. Bunun sonucunda da yüksek bir doğal gaz faturasıyla karşı karşıya kalırsınız. Bu nedenle kış gelmeden radyatör bakımı yaptırmalısınız.

KOMBİNİZİ GÜN İÇİNDE KAPATMAYIN

Bazı kullanıcılar, kombilerin kapatılıp yeniden açıldığında daha tasarruflu olacağı yönünde yanlış bir inanışa sahiptir. Oysa ki bunun tam tersi şekilde kombiyi kapatmak evin soğumasına yol açarak ısıtma için yeniden daha fazla doğal gaz harcanmasına sebebiyet verir. Bu nedenle tatil gibi evden uzun süreli uzak kalınması gereken durumlar dışında kombi gün içerisinde kapatılmamalıdır. Evden birkaç saatliğine çıkıldığında kombiyi kapatmak yerine açık tutmak çok daha tasarrufludur. Evin var olan sıcaklığının kısık kombi derecesi ile muhafaza edilmesi, soğuk bir evin kombi tarafından soğutulmasından çok daha tasarruflu bir eylemdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN