Lokantalar bile yöntemi kullanıyor! Kaşık ve çatalları ilk günkü gibi parlatan bu yöntem sırrınız olacak

Lokantalar bile yöntemi kullanıyor! Kaşık ve çatalları ilk günkü gibi parlatan bu yöntem sırrınız olacak

Zamanla ve kullanıma bağlı olarak evimizde yada iş yerlerimizde kullandığımız çatal kaşık bıçak takımlarımız kararıp matlaşabilir. Kaşık ve çatalları ilk günkü gibi parlatan bu yöntem sırrınız olacak. Üstelik lokantalar bile yöntemi kullanıyor!

Sofra takımları, evlerimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Her gün kullandığımız çatal, bıçak ve kaşıklar zamanla matlaşabilir ve eski parlaklığını kaybedebilir. Ancak endişelenmeyin, bu haberimizde sizlere bu takımları nasıl tekrar eski parlaklığına döndürebileceğinizi anlatacağız. Hem ekonomik hem de çevre dostu yöntemlerle, sofralarınıza tekrar ışıltı katabilirsiniz.

maxresdefault-001.jpg

SİRKELİ SUDA BEKLETME

Çatal, bıçak ve kaşıklarınızın üzerinde oluşan mat tabakaları temizlemek için sirke kullanabilirsiniz. Bir kaba sıcak su ve biraz beyaz sirke ekleyin. Takımları bu karışıma batırın ve en az 15-20 dakika bekletin. Daha sonra yumuşak bir sünger veya fırça ile temizleyin ve suyla durulayın. Takımlarınızın parlaklığının geri geldiğini göreceksiniz.

maxresdefault-1.jpg

KARBONAT VE LİMON KARIŞIMI

Karbonat ve limon, mutfakta mucizeler yaratan doğal temizlik malzemeleridir. Bir kaseye birkaç kaşık karbonat ve taze limon suyunu karıştırın. Bu karışımı takımlarınıza uygulayın ve nazikçe ovun. Ardından temiz su ile durulayın ve kurulayın. Karbonatın lekeleri çıkarmadaki etkisi sayesinde takımlarınız parlayacaktır.

basliksiz-3.jpg

ALÜMİNYUM FOLYO KULLANMA

Alüminyum folyo, matlaşmış çatal ve bıçaklarınızın parlaklığını geri kazanmanıza yardımcı olabilir. Bir kaseye sıcak su ve biraz tuz ekleyin. Takımları bu karışıma batırın. Ardından alüminyum folyo ile takımları nazikçe ovun. Folyo, oksit tabakalarını çıkaracaktır. Son olarak su ile durulayın ve kurulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN