Meğer Türkan Şoray'da estetik harikasıymış... Türk sinemasının efsane güzeli kendini baştan yaratmış!

Meğer Türkan Şoray'da estetik harikasıymış... Türk sinemasının efsane güzeli kendini baştan yaratmış!

Yeşilçam'a damga vuran Sultan lakabı ile hafızalarımıza kazınan usta sanatçı Türkan Şoray, bir dönemin en güzel kadını olarak parmakla gösteriliyor. Güzelliği ile yıllara meydan okuyan Türkan Şoray'ın estetiksiz hali ortaya çıktı. Ünlü ismin estetik harikası olduğunu duyanlar inanamadı.

Türk sinemasına adını altın harflerle yazdıran Türkan Şoray, 7'den 70'e herkesin dilinde. Şoray'ın Yeşilçam dünyasına adım atmadan önceki hali ise sosyal medyada olay yarattı Güzelliğiyle adından söz ettiren Şoray'ın da estetikli olduğu ortaya çıktı.

turkansf.jpg

Oyunculuk mesleğinin başlarında burun estetiği yaptıran Şoray'ın geçirdiği operasyonlarla adeta bambaşka birine dönüştüğü görüldü.

ESTETİKSİZ HALİNE YORUM YAĞDI

Şoray'ın estetiksiz haline; 'Tanıyamadım', 'Doktorunu merak ettim', 'Bambaşka biri olmuş', 'Doğal güzel sanıyordum', 'Çok başarılı', 'İnanılmaz değişim' gibi yorumlar yapıldı.

genclikkkk.jpg

1960'larda sinema ile tanışmış, ilk sinema ödülü 1964 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Acı Hayat filmiyle en başarılı kadın oyuncu ödülünü almıştır. Bunun yanı sıra Hülya Koçyiğit'in ardından Altın Portakal Film Festivali'nde "en iyi kadın oyuncu" ödülüne dört kez layık görüldü.

turkanfsf.jpg

1991 yılında devlet sanatçısı seçildi. Şoray, 12 Mart 2010 tarihinde UNICEF Türkiye iyi niyet elçisi seçilmiş, "Sevgiyle yapılamayacak bir şey yoktur diye düşünüyorum. Gücü sevgiyle birleştirirsek birçok sorunun üstesinden gelebiliriz" demiştir. Ayrıca Şoray'ın kendi adını taşıyan bir ilkokulu da vardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN