Milli Piyango 2022 online internetten oynanır mı, nasıl alınır?

Milli Piyango 2022 online internetten oynanır mı, nasıl alınır?

Yeni yıla günler kala Milli Piyango bayilerinin önündeki uzun kuyruklar sürüyor. Yılbaşı ile sembolleşen Milli Piyango biletleri, zengin olma umuduyla satın alınıyor. 31 Aralık 2021 akşamında şanslı rakamlar için çekiliş gerçekleşecek. Büyük ikramiye olan 120 milyon Türk Lirası 1 Ocak sabahı talihlisiyle buluşacak. Peki, Milli Piyango biletleri bayilikler dışında, internet üzerinden online olarak satın alınabilir mi? İşte, internet üzerinden Milli Piyango satın alma adımları.

Milli Piyango internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek satın alma işleminin ardından çekiliş sonucu yine şansa bağlı. Önceden basılmış olan Milli Piyango biletleri, Milli Piyango sitesi üzerinde satışa sunuluyor. Her biletin üzerinde 0 ile 9 arasındaki rakamların rastgele biçimde yazılmasıyla oluşturulmuş sıralı numaralar bulunur. Milli Piyango biletleri Milli Piyango uygulaması üzerinden de satın alınabilir.

NASIL SATIN ALINIR?

Milli Piyango internet sitesi üzerinden ya da mobil uygulama üzerinden satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için öncelikle ilgili siteye girmeniz ya da mobil uygulamayı cihazınıza yüklemeniz gerekir. Ardından siteye üyelik oluşturmalısınız. Kişisel bilgileriniz ve ödeme aracınızın detaylarını girdikten sonra üyeliğiniz tamamlanır. Artık satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Çekiliş tamamlandığında ikramiye kazanıp kazanmadığınızı aynı site üzerinden kontrol edebilirsiniz.

ŞANSLI RAKAMLAR NASIL BELİRLENİR?

Milli Piyango biletindeki numaralar, çekiliş günü küreden çıkan numaralarla eşleşirse ikramiye kazanılır. İkramiye dağıtımları ise şöyle kategorilendirilir:

Kazanılacak her bir ikramiye kategorisine ilişkin, kazanan numara hane sayısı

Kazanılacak her bir ikramiye kategorisine ilişkin, kazanan farklı numara sayısı

Amorti rakamları: Milli Piyango biletinin son rakamları olarak bilinir. 2 tane amorti rakamı çekilir. Çekilen 2 rakamdan biri Milli Piyango biletinin son rakamı ise, biletine amorti çıkmış olur. Amorti çıkan biletler, bilet bedelini sahibine kazandırır.

Teselli İkramiyesi: Büyük ikramiyeyi kazanan numaradan yalnızca tek bir rakamla farklı olan bir bilet varsa teselli ikramiyesi kazanılır.

Her ikramiye kategorisi için, son rakamları, o kategorinin kazanan numaralarından birine eşit olan tüm numaralar, bahse konu ikramiye kategorisine yönelik ikramiyeyi kazanır.

Kazanan sıralı numara tam bilet üzerine basılı ise, söz konusu bilet, ilgili ikramiyenin tamamını kazanır. Yarım bilet üzerine basılı ise, söz konusu bilet, ilgili ikramiyenin yalnızca yarısını kazanır; kazanan sıralı numara çeyrek bilet üzerine basılı ise, söz konusu bilet ilgili ikramiyenin yalnızca çeyreğini (dörtte birini) kazanır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN