2022 Milli Piyango biletleri çıktı mı, fiyatları ne kadar? Büyük ikramiye dudak uçuklattı!

2022 Milli Piyango biletleri çıktı mı, fiyatları ne kadar? Büyük ikramiye dudak uçuklattı!

Yeni yıl, beraberinde yeni umutlarla dolu üç yüz altmış beş günlük bir pencere açıyor. Vatandaşların ilgisini çeken yılbaşı sembollerinden birisi olan Milli Piyango yılbaşı biletleri merak konusu. Yılbaşı biletleri, büyük ikramiye tutarıyla 'ya çıkarsa' umuduyla yoğun ilgi görüyor. Milli Piyango bileti 2022 nereden alınır, büyük ikramiye ne kadar, çeyrek, yarım, tam bilet fiyatları ne kadar soruları talihli adaylarınca araştırılıyor. İşte, Milli Piyango yılbaşı bileti sorgulama sayfası...

Yeni yılın yaklaşmasıyla Milli Piyango 2022 yılbaşı özel çekilişi için bilet fiyatları ve ikramiye tutarları ilgi konusu. Büyük ikramiye tutarının canlı yayında tespit edileceği şans oyununda kazanan talihli numaraları, noter huzurunda küre içinde dönen toplar belirleyecek. Büyük ikramiyenin 120 milyon TL olduğu çekiliş, 31 Aralık Cuma gecesi gerçekleşecek.

Milli Piyango biletleri kasım ayında satışa sunulmaya başlandı. Milli Piyango çekilişinde dağıtılacak toplam ödül tutarı, 670 milyon 760 bin TL olarak belirlendi. Milli Piyango biletinin satışı bayilerden ve online sistem üzerinden gerçekleşiyor. Bilet teminini online sistem üzerinden gerçekleştirmek isteyenler, Milli Piyango mobil uygulamasından da işlemlerini yapabilirler.

YILBAŞI BİLET FİYATLARI NE KADAR?

* Çeyrek Bilet: 30 TL

* Yarım Bilet: 60 TL

* Tam Bilet: 120 TL

MİLLİ PİYANGO NEDİR?

Milli Piyango İdaresi, Türkiye'deki şans oyunlarını yürütmesi için, 5 Temmuz 1939 tarih ve 3670 sayılı kanunla kurulmuş kamu kurumudur.

2020 yılında şans oyunlarını yürütme yetkisi Sisal Şans'a (Demirören Holding ve İtalyan Sisal S.p.A tarafından kurulmuş bir şirkettir.) verilmiştir.

İdare yalnızca, oyunlara ilişkin izleme ve denetleme yetkisine sahiptir.

710 sayılı kanun gereği 9 Ocak 1926 tarihinden itibaren Türk Hava gücüne katkı sağlamak amacıyla, "Tayyare Piyangosu" adı altında, Türk Tayyare Cemiyeti tarafından çekilişler düzenlenmekteydi.

2017 yılında çıkan 680 sayılı KHK ile Millî Piyango İdaresi, Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

2020 yılında ise Türkiye Varlık Fonu ile Sisal Şans arasında imzalanan sözleşme kapsamında, Milli Piyango İdaresi tarafından yürütülen şans oyunları Sisal Şans'a devredildi.

Devir işleminin ardından Milli Piyango İdaresi, oyunlar hakkında izleme ve denetleme yetkisine sahip oldu.

MİLLİ PİYANGO BÜYÜK İKRAMİYE SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN