Mutfak Lavabosu Nasıl Açılır? Tesisatçıdan Tıkanan Lavaboları Kesin Açan Yöntem

Mutfak Lavabosu Nasıl Açılır? Tesisatçıdan Tıkanan Lavaboları Kesin Açan Yöntem

Tıkanmış bir lavaboya sahip olmak için asla iyi bir zaman yoktur. Uygunsuz, çirkin ve sağlıksız. Tıkanıklığın ciddiyetine bağlı olarak, bir tesisatçı getirmeniz gerekebilir. Ancak bu adıma geçmeden önce, tıkanıklığı kendi başınıza temizlemenize yardımcı olacak tavsiyeler için tesisat uzmanlarının önerilerini sizler için derledik.

TIKALI LAVABOLARI KAYNAR SU İLE AÇABİLİRSİNİZ

Aslında lavabo tıkanıklığını açmanın en kolay yolu kaynar sudur. Ancak bu yöntem bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Borularınız minimum 212 derece Fahrenhayt için derecelendirilmemişse, kaynayan su eriyebilir veya drenaj borularınızı deforme edebilir, bu da sızıntılara neden olabilir.. Bu sadece PVC veya plastik borularınız varsa bir problemdir.

1. Bir tencere suyu kaynatın.

2. Suyu yavaşça gidere dökün.

3. Dökümler arasında birkaç saniye bekleyin. Kaynar suyun sabun köpüğünü eritmesine ve kiri çözmesine veya katıları vb. çözmesine izin verin.

4. Gerektiği kadar tekrarlayın.

tikanan-lavabo.jpg

TAMAMEN TIKANMIŞ OLAN LAVABOLARI KABARTMA TOZU VE SİRKE İLE AÇABİLİRSİNİZ

Lavabo giderine kabartma tozu dökmek için bir kaşık kullanın.

Kabartma tozu ve sirke eklemeden önce dirsekteki durgun suyu dökün. Kabartma tozu ve beyaz sirke kullanmak, serbest ışık kesintilerini kırabilir, ancak bunun büyük tıkanıklıklar için tasarlanmadığını söylüyor. Bu yöntemi seçerseniz, lavaboda durgun su olmamalıdır, böylece kabartma tozu ve sirke tıkanıklığınıza daha hızlı ve daha etkili bir şekilde ulaşabilir.

1. Gidere bir kap kaynar su dökün.

2. 1 bardak kabartma tozunu gidere dökün.

3. Gidere 1 bardak beyaz sirke dökün.

4. Bir tahliye tapası ile kapatın ve 5-10 dakika bekleyin.

5. Kaynar suyu tekrar gidere dökün.

6. Gerektiği kadar tekrarlayın.

tikanan-lavabo-nasil-acilir.jpg

LAVABO TIKANIKLIĞINI GİDERMEK İÇİN P TUZAĞINI TEMİZLEMEK GEREKEBİLİR

P-tuzağı tertibatını çıkarmak ve temizlemek tehlikeli olmasa da ve çoğu insan bununla başa çıkabilir, ancak hatalara ve potansiyel olarak daha büyük hasara neden olabilir.

P-kapanı doğru şekilde yeniden takmazsanız, su ve kanalizasyon gazı sızıntıları ile karşılaşabilirsiniz.

TIKALI LAVABO BİR TÜRLÜ AÇILMIYORSA KİMYASALLARDAN YARDIM ALMAKTA YARAR VAR

Kimyasal tahliye temizleyicileri popülerdir ve genellikle işe yarama eğilimindedir, ancak uzun vadede en iyi çözüm olmayabilir. Ev sahipleri, evlerindeki bir lavabo veya drenaj tıkanıklığını açmak için marketten satın alınan ürünlere güvenebilirken, profesyoneller, zamanla boruları aşındırabileceği ve beklenenden daha büyük bir soruna neden olabileceğinden, kimyasal kanal temizleme ürünlerinden kaçınmayı tavsiye ediyor.

lavabo-tikali.jpg

EN İYİSİ LAVABOLARIN TIKANMASINI ÖNLEMEKTİR İŞTE YOLLARI

Giderinizi çöp kutusu olarak kullanmayın. Büyük yemek artıkları, kahve telvesi ve lifli sebzeler lavabonuza veya çöp öğütücünüze girmemelidir.

Giderinize gres veya yağ dökmeyin. Soğudukça sertleşerek tıkanmalara neden olabilir.
Banyo lavabonuza saç, tırnak, diş ipi veya diğer eşyaların düşmemesine dikkat edin.
Boyaları lavaboya dökmeyin.

Bir lavabo süzgeci kullanın.

Kalıntıları temizlemek için drenaja düzenli olarak sıcak su akıtın.

Önleyici tedbir olarak ayda bir kez sirke ve kabartma tozu yöntemini kullanın. Büyük bir tıkanıklık haline gelmeden önce kalıntıları çıkarın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN