O çalışanlara müjdeli haber verildi! Maaşlara 1735 TL ek zam hakkı çıktı: Yeni maaşını gören çıldırıyor!

O çalışanlara müjdeli haber verildi! Maaşlara 1735 TL ek zam hakkı çıktı: Yeni maaşını gören çıldırıyor!

Bu yıl emekliler maaşlarına yapılan zamlarla adeta bayram ettiler. Emekli maaşlarına zam bekleyen birçok meslek grubuna devletten müjde. İşte detaylar…

Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik kararname için hazırlıklara başlandı. Düzenlemenin maaş artışlarına yol açtığı biliniyor. Detaylar haberimizde…

emekli

ARTIŞ YAŞANACAK, MAAŞLARDA 1.300 İLA 1.735 LİRAYA KADAR... TSK ÖZLÜK HAKLARI SON DAKİKA! ASTSUBAY, UZMAN ÇAVUŞ, ERBAŞ...

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapanların, özlük hakları ile ilgili son duyuruları sıkı bir şekilde takip etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanununda Değişiklik Yapan Kanun ve AK Parti ile MHP milletvekillerinin ortaklaşa hazırladığı çok sayıda kanunla TSK personeli ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin özlük hakları iyileştirildi. TSK Personel Kanunu'ndaki son gelişmeler için tıklayın!

Millî Savunma Bakanlığına bağlı muvazzaf binbaşılar ile 24 yıl kıdeme sahip muvazzaf astsubayların maaş ve aylıklarında iyileştirmeler gerçekleştirmek. Çıkarılacak yönetmelikle maaşın 1300 TL'den 1735 TL'ye çıkarılması hedefleniyor. Bu nedenle TSK'da çalışan Astsubay, Uzman çavuş, erbaş, gibi personellerin maaş artışlarının detayları sorgulanmaktadır. İşte detaylar...

Bu hafta Milli Savunma Komitesi'nde görüşülecek olan teklifte, 24'üncü hizmet yılını dolduran muvazzaf kıdemli binbaşılar ve erbaşların maaş ve emekli maaşlarında iyileştirmeler yapılacak.

130 bin 344 emekli ve muvazzaf ve astsubay maaş ve aylıklarının 1 bin 300 lira artırılarak 1 bin 735 liraya çıkarılması hedefleniyor.

Muadil ilaç, tıbbi malzeme, fizik tedavi gibi sağlık hizmetlerine ilişkin fiyat farkları her tesisin bütçesinden karşılanmakta, astsubay ve onbaşıların ulaşım ve gündelikleri karşılanmakta, tedavileri taburcu olduktan sonra da devam etmektedir.

En düşük astsubay rütbesinin maaşı, hedefin maaşına göre değil, astsubay adaylarının temel eğitimleri için harçlıklara göre belirlenir.

Teklif, terörle mücadele, görevlerin yerine getirilmesi ve benzeri nedenlerle hayatını kaybedenlerin yasal mirasçılarına ödenen nakit tazminatı %20 oranında artıracak. Diğer özürlülere ödenen miktar En Yüksek Devlet Memurluğu oranına göre belirlenir.

Bu kapsamda anne ve babaya 98 bin lira, eşe 73 bin lira ve çocuklara 110 bin lira 395 lira nakdi ödeme yapılacak.

Uçuş ve paraşüt tazminatı brüt maaşın 100 katı olarak hesaplanır ve ölenin anne ve babasının payı %15'ten %20'ye çıkar. Nakit tazminat, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmet Tazminat Yasası kapsamındakiler ve Güvenlik Komisyonu'nun Uçuş ve Dalış Hizmetleri Tazminat Yasası kapsamındakiler için eşit şekilde geçerlidir.

Seferberlik eğitimine ve bireysel seferberlik eğitimine katılıp da yardım alamayanlara ücret ödenecek.

İş veya yurt dışı görevleri nedeniyle geçiş sınavına giremeyen ihtisas uzman erbaşlara ek sınavlara girme hakkına sahiptir.

UYUM DÜZENLEMELERİ

Teklifte, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesiyle birlikte, Türk Silahlı Kuvvetlerinin idaresi ile askeri yargı alanında ve bir dizi başka konuda yapılan yasal değişikliklerin uyumlaştırılması ve güncellenmesi için düzenlemeler yapılacak. Yapılan düzenleme Karar vermek amaçlıdır ve askerlik alanıyla alakalıdır.

Daha önce kanunla düzenlenen bilirkişi astsubay sözleşmelerinin fesih sebeplerinin Anayasa Mahkemesi kararları çerçevesinde Özel Bilirkişi Kanunu ile düzenlenmesiyle hukuki belirlilik artırılmıştır.

Anayasa Mahkemesi kararının bir parçası olarak, olağanüstü hallerde mahkeme kararı olmaksızın yapılan önleyici aramaların 24 saat içinde yargıcın onayına sunulmasını şart koşuyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN