O illerde peş peşe yeni kararlar! 30 gün boyunca tek kuruş ödenmeyecek: Bakan ücretsiz duyurusu yaptı!

O illerde peş peşe yeni kararlar! 30 gün boyunca tek kuruş ödenmeyecek: Bakan ücretsiz duyurusu yaptı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamalarına göre deprem bölgelerinde Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone operatörleri bir ay boyunca ücretsiz görüşme imkanı sunacak.

Merkez üsleri Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan sırasıyla 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki önemli depremin ardından çalışmalar devam ediyor. Fuat Oktay bu konuda bir şeyler söyledi. 34 bin 717 kişinin arama kurtarma için çalıştığı deprem bölgesinde, Oktay'ın açıklamalarına göre Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone operatörleri bir ay boyunca ücretsiz görüşme imkanı sunacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yürekleri dağlayan birçok haber gelmesine rağmen saatler geçtikçe hala hayatta olan vatandaşların bulunmasının herkesin yüreğine su serptiğini kaydetti.

 

Fuat Oktay, halkın ağır hasarlı ve yıkılmak üzere olan yapılardan uzak durması gerektiğini vurguladı. Fuat Oktay'a göre 230 bin bina ve 966 bin 544 bağımsız birim üzerinde çalışılıyor.  Daha az hasarlı binalarla ilgili çalışmaların bir an önce bitirilmesi ve ev sahiplerinin yerleştirilmesiyle ilgili çalışmaların bitirilmesi gerekiyor. Bölgedeki hasarla ilgili olarak 6.000'den fazla kişi çalışıyor.

 

fuat oktay

 

Oktay'a göre, bölgede bulunan 108.000 bina ve 55.000 apartman dairesi depremden zarar görmemiş. Aynı zamanda 58000 bina ve 438000 bağımsız bölümün de az hasarlı olduğu tespit edildi. Bina sakinleri hasartespit.csb.gov.tr web sitesine ya da e-Devlet sistemine girerek, binalarının hasar durumunu öğrenebilir. Savcılıkların yıkılan yapılardan enkaz kaldırılır kaldırılmaz delil toplaması ve bu deliller elde edilmeden enkazın kaldırılmaması gerekiyor. Bölgede 24, 70 ve 122 helikopterin yanı sıra 12.322 adet iş makinesinin çalışmalara yardımcı olduğunu bildirdi. Bölgedeki havaalanlarının kullanımından ve İHA ve drone operasyonlarının aktif olarak devam ettiğinden de bahsedildi.

 

Fuat Oktay, deprem bölgesine nakledilen 2,6 milyon battaniyeye ek olarak, 5.000 kişilik bir konteyner kentin inşasına başlandığını ve halen çadıra ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN