Ölüm haberi gelmeye başladı, tezgahlarda satılıyor aman dikkat! Temiz olduğuna emin olmadan ağzınıza koymayın

Ölüm haberi gelmeye başladı, tezgahlarda satılıyor aman dikkat! Temiz olduğuna emin olmadan ağzınıza koymayın

Tezgahta satılan sokak lezzetlerinden tüketen adam, nadir görülen bakteri nedeniyle hayatını kaybetti. Uzmanlar, sokak lezzetlerinin tüketiminde önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

Midye, ülkemizde en sevilen sokak lezzetlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle hemen her köşede tezgahta satılan midyeler, temiz olmamaları durumunda sağlık açısından büyük risk barındırıyor.

midye-saglikli-mi-zararli-mi-gunah-mi-1.jpg

MİDYE YEDİKTEN SONRA ÖLDÜ

ABD'nin Missouri eyaletinden Louis İlçe Halk Sağlığı Departmanı'nın paylaştığı bilgiye göre, 54 yaşındaki Missourili bir adam, bir yemek standından çiğ istiridye yedikten sonra öldü.

Kimliği açıklanmayan adam, St. Claire's Hastanesi'nde tedavi altına alındı ​​ve 8 haziran 2023 Perşembe günü yaşamını yitirdi.

Sağlık yetkilileri yaptığı açıklamada, suçlunun istiridye ve kabuklu deniz ürünleri tarafından taşınabilen 'vibrio vulnificus' olarak bilinen bir bakteri olduğunu söyledi.

midye-saglikli-mi-zararli-mi-gunah-mi-2.jpg

VİBRİOSİS HASTALIĞI BELİRTİLERİ NELER?

Müfettişler ayrıca, işletmenin, kuruluş onları aldığında muhtemelen zaten kirlenmiş olan istiridyeleri kirletmek için herhangi bir şey yaptığına dair hiçbir kanıt olmadığı sonucuna vardı.

Bakterilerin neden olduğu hastalık olan vibriosis; mide bulantısı, kusma, titreme, kramp ve ateşe neden olabilir. Ölüm geleneksel olarak yalnızca zayıflamış bir bağışıklık sistemi olan kişilerde meydana gelir, ancak bakteri hala deniz ürünlerine bağlı ölümlerin yüzde 95'inden sorumludur ve ölüm oranı yüzde 33'tür.

midye-saglikli-mi-zararli-mi-gunah-mi-3.jpg

KABUKLU DENİZ ÜRÜNLERİ YERKEN TEMİZLİĞE DİKKAT EDİN

Bakteri geleneksel olarak yaz aylarında ılık sularda bulunur ve insandan insana bulaşmaz. Enfekte kişiler tipik olarak tüketimden 12 ila 72 saat sonra semptomlar yaşamaya başlar ve semptomlar hızla ortaya çıkma eğilimindedir.

Hastalık Kontrol Merkezi, vibriosis hastalığına yakalanma şansınızı azaltmanız için şunları öneriyor:

Çiğ kabuklu deniz ürünleri veya çiğ kabuklu deniz ürünleri ile temas eden gıdaları tüketmemek, açık kesiklerle acı suda yüzmeyin ve kabuklu deniz ürünlerini hazırlamadan önce ve sonra ellerinizi iyice yıkayın.

midye-saglikli-mi-zararli-mi-gunah-mi-4.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN