Asgari ücretlilere döviz kuru müjdesi! Bahçeli söz veriyorum diyerek resmen duyurdu

Asgari ücretlilere döviz kuru müjdesi! Bahçeli söz veriyorum diyerek resmen duyurdu

Son dakika haberi... Milyonlarca çalışan asgari ücret zammını sorgulamaya başladı. Temmuz ayına doğru gidilirken gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na çevrilmiş durumda. Vatandaşlar '2023 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar, kaç TL oldu?' sorularını araştırıyor. Cumhur İttifakı'nın önemli ortaklarından olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milyonlarca kişiye müjdeyi verdi. Bahçeli 'Söz veriyorum!' diyerek resmen duyurdu. Asgari ücretlilere döviz kuru müjdesi!

2023 yeni asgari ücret zammını merakla takip eden milyonlarca çalışana müjdeli haber geldi! Temmuz ayının yaklaşması ile birlikte gözler asgari ücret ara zammına çevrilmiş durumda. Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete ne kadar ara zam gelecek? 2023 asgari ücret zammı ne kadar oldu?' soruların cevaplarını araştırmaya başladı. Beklenen haber geldi. Cumhur İttifakı'nın en önemli ortaklarından olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'Söz veriyorum!' diyerek duyurdu. Çalışanlar bu habere bayram edecek. Asgari ücretlilere döviz kuru müjdesi. İşte son dakika asgari ücret zam haberinin detayları...

BAHÇELİ SÖZ VERİYORUM DİYEREK DUYURDU: ASGARİ ÜCRETE DÖVİZ KURU MÜJDESİ!

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücret zammına da değinen Bahçeli, "Sözlerime son vermeden altını çizerek açıklamak isterim ki, asgari ücretle geçinen kardeşlerimizin, emeklilerimizin, memurlarımızın ve toplumun her kesiminin döviz kurundaki dalgalanmalardan korunarak insanca yaşayacakları ücret ve maaş seviyelerine çıkarılmalarını destekliyor, üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyorum" diyerek müjdeyi verdi. Milyonlarca çalışan bayram edecek. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de, temmuzda açıklanacak asgari ücretin 500 dolar seviyesinde olacağını müjdelemişti.

ghhg-8.jpg

ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu ay itibarıyla toplanacak. Haziran ayı enflasyon oranı ile beraber netleşmiş olacak. Haziran ayı enflasyonu Temmuz’un 3’ünde açıklanacak.

Biz kamu işçilerine gelen zammı baz alırsak asgari ücrette 12 bin ile 12 bin 500 TL arası bir zamdan söz edebiliriz. Asgari ücrette 500 dolarlık referans değerimiz var. Bu referans değere göre asgari ücret 11 bin 500 ile 12 bin 500 TL seviyesinde olacaktır.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK 2023?

Asgari ücret zammı için yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında 4 kez toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Asgari ücret zammının temmuz ayının sonuna kadar netleşmesi bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalara haberlerimizde yer vereceğiz.

hggh-5.jpg

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere 13 Haziran Salı günü saat 14.00'te toplanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN