Oturarak çalışmak meğer ölüm riskini artıyormuş! Ofis çalışanları 30 dakikada bir bunları yapmalı

Oturarak çalışmak meğer ölüm riskini artıyormuş! Ofis çalışanları 30 dakikada bir bunları yapmalı

Bilim insanlarının yaptığı son araştırmalar, hareketsiz kalmak ölüme davetiye çıkarıyor. Tüm gün oturarak çalışanlar, sağlıklarını yitirmenin de ötesinde hayati riskle karşı karşıya. İşte, uzun süre oturarak çalışmanın zararları...

Uzun süreler oturarak çalışanların erken ölüm riskinin arttığı ortaya çıktı. Uzmanlar, harekete teşvik eden ofisler ve sık mola vermenin önemini vurguladı.

KALP DAMAR HASTALIKLARINDAN ÖLÜMLER ARTIYOR

Çalışma saatlerinin çoğunu oturarak geçiren kişilerin, daha hareketli olanlara göre karar.com herhangi bir nedenle erken ölme ihtimalinin yüzde 16, kalp-damar hastalıklarından ölme ihtimalinin ise yüzde 34 daha fazla olduğu ortaya çıktı.

JAMA Network Open dergisinde yayınlanan araştırma, Tayvan'da 20 yaş ve üstü 481.688 kişi üzerinde yaklaşık 13 yıl boyunca yapıldı.

HAREKETSİZLİK ÖLDÜRÜYOR

Araştırmaya katılanların hiçbirinde kalp-damar hastalığı tanısı yoktu. Araştırmacılar, oturma ve hareket etme kombinasyonuyla çalışan kişilerin erken ölüm riskinin artmadığını da belirtti. Çok oturan ancak boş zamanlarında fiziksel aktivite yapan karar.com kişilerin de erken ölüm riskini azalttığı görüldü. Araştırmanın sonuçları, hareketsiz bir yaşam tarzının sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi.

HAREKETLİ OFİSLER TEŞVİK EDİLMELİ

Yurt'ta yer alan habere göre, uzmanlar, işyerlerinin çalışanları harekete teşvik etmek için ofis tasarımlarını değiştirmelerini ve daha sık mola vermelerini önerdi. Ayrıca, her 30 dakikada bir karar.com kalkıp hareket etmenin, telefonla konuşurken ayakta durmanın ve toplantıları yürüyerek yapmanın da faydalı olacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN