Protein ve kalsiyum deposu ama yumurtanız böyleyse sakın tüketmeyin! Gıda zehirlenmesi yaşayabilirsiniz, şakası yok

Protein ve kalsiyum deposu ama yumurtanız böyleyse sakın tüketmeyin! Gıda zehirlenmesi yaşayabilirsiniz, şakası yok

Sağlıklı yaşam için sağlıklı gıdaların tüketilmesi son derece önemli. Günlük hayatta en çok tüketilen gıdaların başında gelen yumurtanın bayat olması, ciddi sağlık problemleriyle karşı karşıya kalmanıza neden olabilir. Peki, yumurtanın taze veya bayat olduğunu nasıl anlarız? Bozulmuş yumurta yenirse ne olur? İşte, yumurtanın taze ya da bayat olduğunu anlamanın yöntemi...

Yumurta insan sağlığı açısından son derece faydalı ve gerekli bir besin. Yumurtanın içeriğinde bulunan bileşenler, insanların protein ihtiyacının doğal yollardan karşılanmasına katkı sağlıyor, aynı zamanda kişinin uzun süre tok kalmasına yardımcı oluyor.

Bilhassa sporla ve sağlıklı beslenme ile ilgilenen kişilerin sıklıkla tükettiği gıdaların başında yumurta gelirken, yumurta tüketiminde dikkat edilmesi gereken belli başlı hususlar bulunuyor.

YUMURTANIN TAZE OLUP OLMADIĞI NASIL ANLAŞILIR?

İlk olarak kabın içerisine bir miktar kadar suyu koyun. Akabinde yumurtalarınızı suyun içerisine bırakın. Suyun içerisine bıraktığınız yumurtaların suyun dibine çökmesi durumunda yumurtanın taze olduğunu gösterirken, yumurtanın yukarı çıkması durumunda yumurtanın bayat olduğunu gösterir.

BAYAT YUMURTANIN ZARARLARI NELER?

Bozuk ve bayat yumurtanın tüketilmesi kişide zehirlenmeye neden olurken kişide belirti olarak ishal, kusma, mide bulantısı görülebilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN