Ramazan'a özel fiyatlar düştükçe düştü! Tarım Kredi Market o ürünlerde zammı durdurdu: İşte fiyatı sabitlenen o ürünler

Ramazan'a özel fiyatlar düştükçe düştü! Tarım Kredi Market o ürünlerde zammı durdurdu: İşte fiyatı sabitlenen o ürünler

Ramazan ayının gelmesiyle herkeste alışveriş yapma heyecanı başladı ve durum böyle olunca marketler de müşteriler için indirimler uygulamaya başladı. İşte detaylar…

Vatandaşı Ramazan Ayının heyecanı sardı, milyonlarca vatandaş Ramazan’da iftar ve sahura hazırlık için alışveriş yapacaklar, peki hangi marketler indirim kampanyası düzenledi. Detaylar haberimizde…

MARKET

RAMAZANA ÖZEL İNDİRİM! MARKETLERE AKIN VAR

Tarım Kredi marketleri, vatandaşların ucuz gıda maddelerine ulaşabilmesi için Ramazan ayı boyunca geçerli olan 900 ürünün fiyatlarını yenileyip sabitleme kararı aldı. Vatandaş Tarım Kredi'ye akın etti. Bunun üzerine duyulan kampanya yerel ve zincir marketlerde de etkisini gösterdi.

Ramazan'ın başında vatandaşlara en uygun alışveriş imkanını sağlamak için harekete geçen Tarım Kredi marketi yine piyasaya yön veriyor. Et fiyatlarını düşürdükten sonra, temel gıda ve temizlik malzemeleri de dahil olmak üzere 154 kategoride 900 ürün için fiyatları sabitlemeye karar verdi.

Tarım kredisi (TC) piyasalarının Ramazan ayında fiyat belirlemesi diğer market fiyatlarını da harekete geçirdi. Birçok yerli ve ulusal market zinciri, başta gıda olmak üzere temel ihtiyaç ürünlerinde fiyatlandırma ve indirimlerle ilgili sevindiren haberler geldi. Gelen haberlere göre temel gıda ürünlerinde fiyat sabitlemesi yapılacak. Fiyatlar değişkenlik gösteriyor ancak marketler, raflarındaki bazı ürünlerde %25'e varan indirimlerde mevcut.

UCUZ ÜRÜN 2.281 NOKTADA

Ramazan ayında vatandaş en uygun alışverişi nerde yapabilirim, sorusuna yanıt için aktüel indirim kampanyası yapan Tarım Kredi Marketleri, temel ihtiyaç ve temizlik ürünleri fiyatlarında bir ay boyunca değişiklik yapmayacağını açıkladı. Ucuz ürünler ülke genelinde 1.590 adet Kooperatif Market, 400 adet KoopMini Market ve 291 adet KoopBakkal olmak üzere toplamda 2.281 adet noktada satışa çıkarıldı.

MAĞAZALARA AKIN OLDU

Sabah'ın yaptığı habere göre Tarım Kredi Marketlerinin 900 ürün için fiyat belirleme kararından da vatandaşlar memnun. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren çok sayıda ilde Tarım kredi market ve bayilerine akın etti. Yazar kasada uzun bir sıra oluştu. Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi Yılmaz Bademli şunları söyledi "Fiyatı sabit tutulan ürünler 2 bin 281 noktasında satılmaya başlanıldı. Perakende sektörünün raflardaki fiyatı belirlerken referans aldığı market haline gelen TK Market ülkemize örnek olan kampanyaların da öncüsü oldu. Bir yandan gıda arz güvenliğinin teminatı olan Tarım Kredi Grubu iştirakleri marifetiyle de milletinin ve devletinin yanında olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

YERELLER DE İNDİRİME GİTTİ

Onur Market Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Tüfekçi, 160 mağazada indirim olduğunu söyledi. Daha önce kıyma ve et fiyatlarını belirlediğini açıkladığını hatırlatan Tüfekçi, un ve erişte gibi ürünlerde yüzde 18 civarında indirim yapıldığına dikkat çekti. " "Bayramlıklarda da indirime gitmek için hazırlık yapıyoruz" diyen Tüfekçi, bu dönemde temel gıda ve günlük ihtiyaç maddelerinde yapılan indirimlere dikkat çekti.

FİTİLİ ATEŞLEDİ ARKADAN GELDİLER

Tarım Kredi Marketleri ilk adımı attı ve bu yapılan indirim ateşi diğer market raflarına da yayıldı. 23 bin 500'ü aşkın üyesi bulunan İstanbul Ticaret Odası'nın Perakende Komisyonu ve Meclis Üyesi Yavuz Altun, Carrefour, Migros, Bim, Mopaş, Çağrı, Özen Gıda, Onur Market gibi yerel ve ulusal marketlerin ramazan ayı boyunca birçok üründe indirim ve fiyat sabitlemeye gittiklerini vurguladı.

Raflardaki bazı ürünlerde %25'e varan oranlarda indirim mümkündür. İfadelerini kullanan Altun, "Vatandaşların iftar sofralarını en uygun fiyata hazırlaması için elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz" dedi. Başta bakliyat, et, yağ, un ve şarküteri ürünleri olmak üzere Ramazan ayında tüketimin diğer aylara kıyasla yüzde 50 civarında arttığı bilgisini veren Altun, kendilerinin Happy Center Marketleri olarak indirime gittiklerini ya da fiyat sabitlediklerini söyledi. Altun, bu dönemde vatandaşa destek olmak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

ZİNCİR MARKETLER AKSİYON ALSIN'

Tüketici birliği başkanı Mahmut Şahin, ramazan ayında yapılan indirimlerin vatandaşların bütçesine katkı sağladığını belirterek, " "Bazı marketler `indirim yapıyoruz' diyor ama yapmıyor. Mağazaya gittiğinizde bu ürünü rafta bulunmazsınız." Bu nedenle kampanyalarınızın doğruluğunu kontrol etmelisiniz. Vatandaşlar gramaj oyununa dikkat etsin. Ramazan ayı adı altında fırsatçılık yapanlara sakın göz açtırmayın. Tüm market raflarındaki hareketliliğin sürekli olmasını bekliyoruz" dedi.

YÜZDE 40'A VARAN İNDİRİM YAPILDI

Ocak ayında 1.000 temel ürün için fiyatları kesinleştireceğini açıklayan ŞOK Marketler, Ramazan ayı için temel ürünlerde de indirimlere geçti.

ŞOK Marketler CEO'su Uğur Demirel, ocak ayında başlayan kampanyanın kesintisiz devam edeceğini söyleyerek şunları kaydetti: "Ramazan'a özel indirimle tüketicinin yanında olmaya devam ediyoruz" dedi.

Şirketin çeşitli ürün gruplarında %40'a varan indirimler sunulmaktadır. 2,5 kg ithal pirinç 47,50 krondan 41 krona, 750 gr. organik yoğurt 29,90 krondan %25 indirimle, 650 gr. domates salçası 36 krondan 95 krona %20 indirimle, 450 gr. patates cipsi 44,55 krondan 41 krona 35,90 kron %19'a varan indirim. 5 kilo unun fiyatı %6,6 indirimle 53,50 kuruştan 49,95 kuruşa düşürüldü.

Kasap ve marketlerde 200 ila 300 lira arasında satılan etlerle ilgili geçtiğimiz hafta önemli adımlar atıldı. Et ve Süt Birliği, et fiyatı spekülasyonunun önüne geçmek için Tarım Kredi Kooperatif Pazarı ile protokol imzaladı. Et ve Süt Ürünleri Derneği tarafından paketlenen 1 kg'lık kıyma ve kuşbaşı et kolileri raflara dizildi. Kıymanın kilogramı 140 liradan, küspesi 150 liradan satışa çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN