Sadece yüksek IQ'lu insanlar gizli fareyi kediden önce buluyor! Saklanan fareyi 15 saniyede bulabilir misin?

Sadece yüksek IQ'lu insanlar gizli fareyi kediden önce buluyor! Saklanan fareyi 15 saniyede bulabilir misin?

IQ'nuzu ortaya çıkaracak optik İllüzyon testi! Yalnızca yüksek zekalı kişiler, resimdeki kitaplığın içinde gizlenen fareyi kediden önce fark edebilir. Farenin yerini 15 saniyede tespit edebilir misin?

Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Optik yanılsama, bir nesnenin veya çizimin ya da beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Böyle zekice bir örnek, resimdeki kitaplığın içindeki farenin kediden saklandığı bir resimde görülebilir.

1-012.jpg

KÜTÜPHANEDE KEDİDEN ÖNCE FAREYİ BULABİLİR MİSİNİZ ?

Yukarıdaki görsel, sizi kitaplığın içindeki gizli fareyi belirlemeye davet eden bir zeka oyunu olarak paylaşılmıştır. Resimde kütüphanecinin kütüphaneye fare girmesine sinirlendiğini görebilirsiniz. Kütüphaneci, daha fazla karmaşa yaratmadan önce kediyi kütüphanenin içinde gizlenmiş fareyi bulması için öfkeyle yönlendiriyor. Kütüphanenin içinde kitap raflarını ve üzerinde bazı Noel süslerini görebilirsiniz. Kitaplar okuma masalarının üzerine dağılmış durumda.

Bu yüzden zorluk, fareyi kütüphanenin içinde Noel dekorasyonu ve dağınık kitaplar arasında tespit etmektir. Resimdeki fareyi yalnızca kartal gözlü izleyicilerin görebileceği iddia edildi. Görüntü, görüntünün içindeki gizli fareyi bulmaya çalışan binlerce yetişkinin kafasını kaşımasına neden oldu.

GİZLİ FAREYİ 15 SANİYE İÇİNDE KEDİDEN ÖNCE GÖRDÜNÜZ MÜ?

Bu optik yanılsama resmine yakından bakın ve kitaplığın içine gizlenmiş fareyi bulmaya çalışın. Resim dikkatinizi dağıtacak birçok oyuncak ve kitaptan oluştuğu için fareyi bulmak çok zor görünebilir. Ancak kitaplığın içindeki nesneleri dikkatlice gözlemlerseniz, gizli fareyi bulabileceksiniz.

ZEKA BULMACASI CEVABI

Gizli fareyi göremiyorsanız, size yardım etmek için buradayız! Resimdeki kitaplığın sağ üst rafına bakın. Aşağıda verilen resimde görüldüğü gibi fare bir oyuncak ile kitapların arasına saklanmaktadır.

Kütüphanenin içindeki gizli fareyi birkaç saniye içinde teşhis etmeyi başarırsanız, bunun olağanüstü zekanızın ve hafızanızın bir işareti olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor.

2-012.jpg

Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik yanılsamanın içindeki gizli fareyi gördünüz mü?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN