Sahte doktor davasında flaş karar! Ameliyatlara bile girmişti: Alacağı ceza belli oldu!

Sahte doktor davasında flaş karar! Ameliyatlara bile girmişti: Alacağı ceza belli oldu!

Sahte doktor olayları gün geçtikçe çoğalmaya başlarken Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan ve sahte diploma sahibi olan kişi tutuklanarak 13 yıl hapis cezasıyla mahkemeye sevk edildi. Henüz 20 yaşında olan Ayşe Özkiraz'ın hakkında karar verildi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde hekim olarak kendisini tanıtan Ayşe Özkiraz, sahte diplomasıyla beraber tutuklanma kararına tabi tutuldu. 8 yıl hapis cezası ve 18 bin TL adli para cezasına çevrilerek tahliye kararı alındı.

Ayşe Özkiraz'ın hareketlerinden diğer doktorların şüphelenmesi üzerine şikayette bulunulmasıyla gerçekler ortaya çıktı. Özkiraz, 25 Ekim'de tutuklanarak Tekirdağ T Tipi Cezaevi'ne götürüldü. Avukatı tarafından karara itiraz edilmesiyle üst mahkeme olan Çerkezköy 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne yaptığı tutukluluğa itirazı red kararı aldı. Özel belgede sahtecilik, yetkisiz hekimlik, muhalefet suçlarından hüküm giydi.

sahte doktor

''BİR KEZ DİKİŞ ATTIM''

Davanın 5. duruşmasında hakim karşısına geçen Ayşe Özkiraz, SEGBİS ile bağlantı yapmasıyla beraber salonda avukatıyla beraber Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin avukatı yer aldı. Savunmasında pişman olduğunu dile getiren Özkiraz, intörn kartını yalnızca erkek arkadaşına gösterdiğini ve bunun üzerinden maddi kazanç elde etmediğini belirtirken ameliyata girdiğini fakat sadece dikiş attığını söyledi. Özür dileyerek pişmanlığını açıklayan Özkiraz, ailesinin çıkan haberlerden ötürü alay konusu olduğunu kardeşine okulda 'sende mi sahte öğrencisin' yorumları geldiğini açıkladı. Uygun görüldüğü takdirde sağlım ve eğitimin içi tahliye edilmek istediğini belirtti.

Yapılan savunmanın üzerine heyet kararında Ayşe Özkiraz'ı özel belgede sahtecilik için 1 yıl, resmi belgede sahtecilik 3 yıl, yetkisiz hekimlik suçları düzenleyen kanuna muhalefet olarak 4 yıl olarak toplamda 8 yıl hapis cezası verilirken 18 bin TL adli para cezası verilirken özel belgede shatecilik suçundan verdiği 1 yılık cezada hükmün açıklanmasını geri bıraktığını ve Özkiraz'ın tahliyesine karar verildiğini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN