Sezen Aksu'dan sokak hayvanlarının uyutulmasına yönelik yasa teklifine tepki: Neden akla ilk yok etmek gelir...

Sezen Aksu'dan sokak hayvanlarının uyutulmasına yönelik yasa teklifine tepki: Neden akla ilk yok etmek gelir...

Sanatçı Sezen Aksu, AK Parti'nin sokak hayvanlarının uyutulmasına yönelik yasa teklifi hazırlığına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Aksu, "Neden benim sevgili ülkemde çare ararken akla ilk yok etmek gelir…" dedi.

AK Parti, artan sokak hayvanı saldırıları üzerine Hayvan Hakları Kanunu'nda değişiklik yaparak sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmasını gündeme aldı. Parti, hayvanseverlerin tepkisine neden olan kanun teklifini Meclis kapanmadan yasalaştırmayı planlıyor.

Usta sanatçı Sezen Aksu ise bu yasa tasarısına isyan etti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Aksu, tarihte yaşanan bir olayı örnek göstererek şu ifadeleri kullandı:

"Tarihimizdeki Sivriada hikâyesi vicdanıma, kalbime batıyor…

80 bin köpeğin; kâh bir turiste saldırdılar diye kâh sayıları arttığından, toplanıp Sivriada’ya götürülmelerini, her zaman var olagelmiş iyi insanların çabalarına rağmen açlığa ve ölüme terk edilmelerini okurken seslerini duydum.

Biz orayı hak edilmiş sıfatıyla “Hayırsız Ada” diye anarız.

Açlıktan olduğu yazılsa da, vefasızlığa attıklarından emin olduğum çığlıkları hepimizin gökyüzünün bir yerlerinde kayıtlı, bundan eminim.

Hayırsızlığın başı ademoğlunca tutulmuş, adanın günahı yok.

Bir asırdan fazla zamanın affına sığınacak yüzümüz de… Neden benim sevgili ülkemde çare ararken akla ilk yok etmek gelir… Sezen Aksu…"

sezen-aksu.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN