Sıfır ve ikinci el otomobil almak için son günler! 50 bin TL birden zamlandı: Sadece bu modellerin fiyatı düştü

Sıfır ve ikinci el otomobil almak için son günler! 50 bin TL birden zamlandı: Sadece bu modellerin fiyatı düştü

Yeni yılı yeni bir araba ile karşılamak isteyenler bayiye gitti. Araba galerisinde araba bulamayanlar soluğu galeride alırken araba pazarında yeni yıl hareketliliği yaşandığı görüldü. Fiyatlar geçen ay 30.000 ile 70.000 arasında yükselmişti ama şimdi bazı araçlarda bir günde 50.000 TL zam yapıldığı anlaşıldı.

Yıl sonuna kadar otomobil hayali kuranlar galerilere koşmaya başladı ancak bir ay öncesine göre yeni fiyatları görenler şaşırdı. İkinci el araba satışları, devam eden yeni araba sıkıntısı nedeniyle hareketlendiği anlaşıldı. İnsanlar yeni bir araba aramak için bayilere gitmek için beş ay boyunca kuyruğa girdi, ancak ikinci el araba pazarı yıl başlangıcından önce yükseldi.

OTOMOBİL FİYATLARINA 70 BİN TL ZAM

Sıfır ve ikinci el otomobil almak için son günler! 50 bin TL birden zamlandı

Fiyatlar bir ay öncesine göre 30.000 artarak 70.000'e çıktığı için vatandaşlar fırsatçılardan oldukça fazla şikayetçi.

Kimilerine göre yılbaşı öncesi yüksek talep nedeniyle fiyatlar yükselirken, kimilerine göre piyasada yeni araba olmamasından kaynaklanıyor. Yaygın bir görüş, fırsatçıların fiyatları balon gibi şişirdiğidir.

Galeriler de fiyat artışlarından şikayetçi. Bir galerici "Favorilerime ekledim 500.000 TL'ydi ama ertesi gün baktığımda 550.000 TL'ydi" şeklinde konuşurken fiyatların daha da artmasından endişe duyduğunu dile getiriyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN