Sıkıp kullandığınız limonun kabuğunu çöpe atmayın! Üzerine karbonat dökün gözlerinize inanamayacaksınız

Sıkıp kullandığınız limonun kabuğunu çöpe atmayın! Üzerine karbonat dökün gözlerinize inanamayacaksınız

Çağımızın en önemli sorunlarından biri de israf. Limon israf edilen ürünlerin en başında geliyor. Halbu ki limonun kabuğu hem bir şifa kaynağı hem de çok etkili bir temizlik aracı. Limonun üzerine bir miktar karbonat döktüğünüzde yapabilecekleriniz sizi şoke edekecek...

Evde kullandığınız kaşık, bıçak ve çatallar zamanla yıpranır ve kararmaya neden olur. Ne kadar makinaya da atsanız elde de yıkasanız bu kararmalar geçmez. Ev hanımlarının en büyük sorunu olan bu kararmaları geçirmek aslında çok basit. Çoğu kişi kararmış çatal ve bıçakları ya çöpe atar ya da bir daha kullanmaz. Bu ürünleri ziyan etmenize gerek yok. İki malzemeyle kararmış bıçaklar ve çatallar ilk günkü gibi pırıl pırıl olacak. İşte limon ve karbonatın inanılmaz etkileri...

Karbonatın temizlikte kullandığınızda neler yapabileceğinizi biliyor musunuz? Temizlik alanında sıklıkla kullanılan karbonatın faydaları saymakla bitmiyor. Peki karbonatı hiç limonla denediniz mi? Bu yöntemle en büyük dertlerinizden kurtulacaksınız. Ev hanımlarının karşılaştıkları en büyük sorunlardan biri olan kararmış bıçak ve çatallar bu ikili sayesinde pırıl pırıl oluyor. Deneyenlerin çoğu etkisini görünce şaşıp kalıyor. Kararmış bıçak ve çatallarınız ilk günkü gibi pırıl pırıl olacak. İşte mucizeler yaratan o yöntem...

KARARMIŞ BIÇAK VE ÇATALLARINIZ PIRIL PIRIL OLACAK

Evde kullandığımız bıçak ve çatallar bir zaman sonra kararır ve yemeklerin tadına etki eder. Bu kararmalar ne kadar yıkasakta ya da çamaşır suyuna batırsakta geçmez. Ev hanımlarının en büyük sorunlarınan biri olan kararmış bıçak ve çatallar için vereceğimiz bu yöntemle kurtulacaksınız. Çoğu kişi bu bıçak ve çatalları çöpe atıyor ancak boşuna paranızı çöpe atmayın.

kmffffdfd.jpg

BU BASİT YÖNTEMLE HAYATINIZ KOLAYLAŞACAK

Karbonatın en büyük özelliği beyazlatmadır. En zorlu lekeleri bile anında çıkartır. Bu inanılmaz malzemeyi limonla kullanarak tüm lekelerin üstesinden gelebilirsiniz. Çözüm yolu çok basit. Evde kullandığınız limonu çöpe atmayın ve karbonata batırın. Ardından kararmış bıçak ve çatalları karbonatlı limonla temizleyin. İyice ovaladıktan sonra 5 dakika bekleyin. Ardından bıçak ve çatallarını güzelce sıcak suyla yıkayın. Bu şekilde çatal ve bıçaklarınız pırıl pırıl olacak.

kmffgfgf-1.jpg

LİMON VE KARBONATIN İNANILMAZ FAYDALARI

Peki limon ve karbonat karışımı başka hangi konularda fayda sağlamakta? Bunları duyunca bu ikiliyi mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz. İşte karbonat ve limonun inanılmaz faydaları;

  • Limon suyu ve karbonatı birlikte kullanırsanız, diş etleriniz daha güçlü ve temiz bir görünüme kavuşabilir. Aynı şekilde yine dişleriniz beyaz ve parlak bir görüntüye ulaşır.
  • Karbonat ve limon suyu sayesinde hazımsızlık, aşırı şişkinlik, kramp ve mide ekşimesi semptomları ortadan kaybolur.
  • Bağışıklık sisteminin kritik bir unsuru olan bağırsaklardaki inflamasyonu önleyerek, bağırsaklarınızın sağlığını büyük oranda korur.

kmfdfdfd-94.jpg

  • Karbonatlı limon suyu, yüksek alkali oranına sahip olduğu için zayıflamada ve yağ yakmada çok etkilidir.
  • Ayrıca karbonat ve limon suyunu macun kıvamına getirir saçlarınıza sürerseniz, kısa süre içerisinde kepek sorunundan kurtulabilirsiniz.
  • Yine limon ve karbonat suyu sayesinde sararan takılarınıza eski parlaklığını kazandırıp, yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz.
  • Evdeki birçok lekeyi çıkarmaya yardımcı olan bu karışım, hayatınızın her alanında büyük oranda fayda sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN