Şimdi fındık topluyor! Ünlü oyuncunun Arjantin'den Türkiye'ye uzanan ilginç hikayesi

Şimdi fındık topluyor! Ünlü oyuncunun Arjantin'den Türkiye'ye uzanan ilginç hikayesi

Henüz 5 yaşındayken ailesiyle birlikte Fransa'ya yerleşen Ünlü oyuncu Ergün Demir'in Fransa, Arjantin, Türkiye üçgenindeki ilginç yaşam öyküsü! Bir süredir ailesiyle birlikte Giresun Tepeköy'de yaşayan Demir, şimdilerde fındık tarlalarında çalışıyor.

Ergün Demir de oyunculuk sevdasına küçükken kapılanlardan. 10 yaşında tiyatroya başladı. Fransa Devlet Tiyatrosu'nda oyunculuk Ergün Demir, 2005 yılında Ayla Algan'ın davetiyle Türkiye'ye döndü ve burada da üne kavuştu.

TÜRKİYE'DEN ARJANTİN'E UZANAN ÜN

Ergün Demir, 2015-2018 yılları arasında Arjantin'de, bir televizyon kanalından aldığı davetle dans yarışmasına katıldı. İki aylığına gittiği Arjantin'de büyük bir üne kavuşan ve 3 yıl yaşayan Ergün Demir, iki tiyatro oyununda rol aldı.

Yurt dışında birçok canlı yayına katıldı, TV programlarında projelerini anlattı. İngilizce, Fransızca, İspanyolca bilmesine rağmen katıldığı programlarda hep Türkçe konuşmayı tercih etti. 35 dergiye kapak oldu. Ünlü isim 2018 yılında Arjantin macerasına son vererek Türkiye'ye dönüş yaptı.

'Binbir Gece Masalları' adlı tiyatro oyununda 'Şah Şehriyar' karakteriyle başrolü oynayan Ergün Demir, oyuncu adaylarına dersler verdi, workshop'lar düzenledi.

1-005.jpg

PANDEMİ DÖNEMİNDE ALDIĞI KARAR HAYATINI DEĞİŞTİRDİ!

Covid 19 pandemisinin yaygınlaştığı dönemde radikal bir karar alan ünlü oyuncu doğayla baş başa yaşamı tercih ederek memleketi Giresun'a yerleşti. Bir süredir ailesiyle birlikte Giresun Tepeköy'de yaşayan Demir, artık fındık tarlalarında çalışıp fındık topluyor.

Fransa'da kariyerine başlayıp Arjantin'de uluslararası üne kavuşan Ergün Demir, "Paris'te evim var ama Giresun'da doğdum, toprak adamı bağlıyor. Ülkemi bırakamam" diyerek memleketine olan bağlılığını dile getiriyor. Ünlü oyuncu, "Toprak yalan söylemez, hile bilmez. Emek verdiğinde sana mahsul olarak cevap veriyor yalansız" diyor.

Giresun'a yerleştikten sonra yaşadıklarını anlatan ünlü oyuncu Ergün Demir, "Toprak azim istiyor, sabır istiyor. Beni çalışırken görenler, hep aynı soruyu soruyor: 'Film çekmek mi zor, yoksa fındık toplamak mı?' Ben de 'Allah bu mahsul için emek veren tüm kardeşlerime güç kuvvet versin' diye cevap veriyorum." diyor.

2-004.jpg

Son yıllarda ekranlardan uzak kalan Ergün Demir, film ve dizi sektörüne sitemini şu şekilde dile getiriyor: "Ülkemizdeki yapımcıların beni görememelerine, dizilerde olmayışıma, yurt dışından, Arjantin'den aldığım alkış ve yoğun ilgiden daha çok şaşırıyorum. İyi bir dizi teklifi geldiğinde, ekranda olmak istiyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN