Sizin de Çocuğunuz Üstün Zekalı Olabilir! İşte Çocuklarda Üstün Zeka Belirtisi Olarak Görülen O Özellikler

Sizin de Çocuğunuz Üstün Zekalı Olabilir! İşte Çocuklarda Üstün Zeka Belirtisi Olarak Görülen O Özellikler

Bazı çocuklar zeka konusunda diğerlerinden çok daha ilerde olarak bilinir. Onların özel olarak eğitim alması konusu son derece önemlidir. Üstün zekaya sahip olan çocuklar aynı yaşta olan diğer çocuklardan her zaman farklı şekilde adlandırılır. Buna bağlı üstün zekalı çocuklarda ön plana çıkan 3 belirti belli oldu.

Yaşıtlarından zeka olarak bir adım önde olan çocuklar çocuklar, farklı öğrenme kapasitesi ve psikomotor özelliklerine sahip olurlar. Buna bağlı üstün zekalı olan çocukların fark edilerek ayrı bir eğitim programına dahil edilmeleri gereklidir.

Uzmanların açıklamalarına göre çocuklarda üstün zeka belirtisi olarak ortaya çıkan özellikler öne sürüldü. Bu özelliklere sahip olan çocukların üstün zekalı olarak nitelendirilebileceği açıklandı. İnternette hızla yayılan bu haber çocuk sahibi olan ebeveynler için son derece merak konusu oldu. İşte çocukları üstün zekalı gösteren o belirtiler.

haber-ici.jpg

ÇOCUKLARDAKİ BU BELİRTİLER ÜSTÜN ZEKA OLARAK GÖRÜLÜYOR

Sizin de çocuğunuz üstün zekalı olabilir. Günümüzde üstün zekaya sahip olan çocukların ayırt edilebilmeleri farklı belirtiler ile öne çıkar. Bunlardan en çok bilinen özellik, üstün zekalı çocukların sorunların üstesinden daha kolay geldiği ve kolayca sosyalleştiği gözlemlenmiştir. Aynı zamanda üstün zekaya sahip olan çocuklar, kendilerinden yaşça büyük olan kişilerin çözemedikleri problemleri kolayca çözdüğü ortaya çıkmıştı.

Diğer yandan üstün zekaya sahip olan çocukları diğerlerinden ayıran özelliklerden biriside öğrenme hızlarının çok daha kısa olmasıdır. Yaşıtlarına göre çok daha hızlı öğrenim yetisine sahiptir. Buna bağlı yaşıtları ile beraber almış oldukları eğitimlerden çok çabuk sıkılır ve potansiyellerini kaybederler. Bu eğitimlere ayak uyduramayan çocuklar özel olarak bir eğitim programına ihtiyaç duyarlar.

HIZLI BİR ŞEKİLDE ÖĞRENİRLER

Hızlıca öğrenme kabiliyetine sahip olan üstün zekalı çocuklar her şeyi anında kavrayabilir. Bu çocuklar her daim entelektüel yada zihinsel algı arayışlarında olur ve sürekli aynı oyunları oynamaktan sıkılarak farklı alanlara yönelmek isterler. Eğer bu özelliklere sahip olan çocuğunuz varsa üstüne zekalı olduğunu düşünebilirsiniz.

haber-ici2.jpg

EBEVEYNLER NASIL HAREKET ETMELİ?

Farklı alanlara ve kaynaklara ihtiyaç duyan üstün zekalı çocuklar her daim farklı bir öğrenme kapasitesini sahip olur. Buna bağlı ebeveynlerin bu konuda yapması gereken çocuğa yeni programlar, eğitim ve uzman rehberliğinde bir yol haritası çizmeleri gerekmektedir. Aile ve rehberlik desteği ile üstünde zekalı çocuklar kendi potansiyellerini kazanabilmelerini sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN