Spor Ayakkabılar Nasıl Beyazlatılır? Spor Ayakkabınızı Yeni Alınmış Gibi Yapabilirsiniz! İşte Yöntemi...

Spor Ayakkabılar Nasıl Beyazlatılır? Spor Ayakkabınızı Yeni Alınmış Gibi Yapabilirsiniz! İşte Yöntemi...

Periyodik temizlik, ayakkabılarınızın en iyi şekilde görünmesini (ve kokmasını) sağlar. Ayakkabılarınıza zarar vermeden nasıl temizleyeceğinizi öğrenmek ister misiniz? İşte sizin için spor ayakkabılarınızı temizlemenin en pratik ve kolay yolları...

Ayakkabılarınızı düzenli olarak temizlemeden bozulmamış tutmak zordur. Bu yeni spor ayakkabılar kutudan çıktığı anda, onları dışarıda giymek isteyeceksiniz - ki burada kir, çamur, çizik ve leke tutacaklar.

Spor ayakkabılarınızın zaman içinde en üst düzeyde performans göstermesini sağlamak için temizlik de dahil olmak üzere uygun bakım ve bakımı öneririz. Başlamadan önce, ayakkabılarınızı bir ayakkabı ağacına yerleştirin veya temizlik sırasında şeklini korumaya yardımcı olması için içini buruşuk gazetelerle doldurun. Sonra işe koyul.

AYAKKABILARI TEMİZLEMEK İÇİN GEREKLİ OLANLAR

Bulaşık sabunu

Karbonat

Sihirli Silgi

Deri Bakım Kremi

Beyaz Sirke

İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRACAK ALETLER

Ayakkabı fırçası

Diş fırçası

Yumuşak Temiz Bez

Süet Fırçası

Bu ipuçları, birkaç kolay adımda spor ayakkabılarınızı ve koşu ayakkabılarınızı temiz tutmanıza yardımcı olacaktır.

spor-ayakkabi.jpg

FIRÇA KULLANMAYA NE DERSİNİZ?

Kuru, yumuşak kıllı bir ayakkabı fırçası kullanarak dış taban, orta taban ve üst kısımlardaki gevşek kiri temizleyin. Ayakkabı fırçası yok mu? Sorun değil, eski bir diş fırçası iyi çalışıyor.

TEMİZLEME SOLÜSYONU HAZIRLAYIN

Ilık suyu az miktarda hafif çamaşır deterjanı veya bulaşık sabunu ile karıştırın.

Beyaz ve daha açık renkli ayakkabılar için eşit miktarda kabartma tozu ve suyu karıştırarak etkili bir temizleme macunu da yapabilirsiniz.

AYAKKABI BACIKLARINI ELLERİNİZDE YIKAYIN

Ayakkabı bağcıklarını çıkarın ve onlara az miktarda yumuşak temizleme solüsyonu uygulayın. Bağcıklara ellerinizle masaj yapın, durulayın ve ardından yumuşak bir bezle kurulayın.

ayakkabi.jpg

AYAKKABILARIN TABANLARINI YIKAYIN

Hafif solüsyonu yumuşak kıllı bir fırça, diş fırçası veya yıkama bezine uygulayın. Dış tabanı ve orta tabanı iyice temizleyin, tabanların her parçasını temizlemek için zaman ayırın. Yumuşak bir bezle kurulayın.

Not : Tabanlıklarınızı yıkamanız gerekiyorsa, önce çıkarın ve solüsyonunuzla temizleyin, ayakkabınıza geri koymadan önce kurumaları için zaman tanıyın.

ÜSTLERİ İÇİN TEMİZLEYİCİ KULLANIN

Üst kısımları temizlemek için yumuşak solüsyon ve yumuşak kıllı bir fırça, diş fırçası veya yumuşak nemli bir bez kullanın. Acele etmeyin ve çok sert ovmayın.

Görünümden memnun kaldığınızda, sabunlu nemi ve kiri mümkün olduğunca temizlemek için kuru bir mikrofiber havlu veya yumuşak bir bez kullanın. Gerekirse tekrarlayın. Ayakkabı kumaşını aşındırabileceği veya kalan küçük kir parçalarını yayabileceği için ovalayarak kurutmaktan kaçının.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN