Şubat gelmeden müjdesi geldi! Çalışana çalışmayana 1250 TL devlet yardımı! Bu ay herkes paralanacak

Şubat gelmeden müjdesi geldi! Çalışana çalışmayana 1250 TL devlet yardımı! Bu ay herkes paralanacak

Yeni destek paketi hakkında duyuru yapıldı. Bu destek paketi için e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir. Başvuru onaylandığında ise her ay PTT'den 1.200 TL para alınabilir. Haberin detayları için tıklayınız...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen bir çok yardımın miktarı 2023 yılında arttı ve vatandaşlar Aile Destek paralarına da zam yapıldı mı merak ediyor. 

2023 YILINDA AİLE DESTEK PARALARINA YAPILAN ZAM VE ÖDEME TAKVİMİ 

Şubat ayının gelmesi ile birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen bir çok yardım programlarının miktarının 2023 yılında arttırılacağı hakkında bir çok araştırma başlatıldı. Aile Destek paraları ve ödemelerinin ne kadar olduğu, zam geldi mi gibi merak edilen soruların yanıtları aranıyor. 

Sosyal Destek

Vatandaşlar, geçen ay erken çekilen Ocak ayı ödemelerinin yılbaşı öncesi hesaplarına yatırılmasından sonra, Şubat ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı konusu merakla beklenmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Ocak ayının ilk haftasında 'Türkiye Aile Destek Programı' ödemelerini bugün önceleyerek vatandaşların hesaplarına yatırdı. Ödeme tutarı 850 TL-1250 TL olarak güncellendi. 2023 yılı için resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Program kapsamında 3 milyon haneye 2,9 milyar TL ve Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında 2,2 milyon haneye 919 milyon TL olmak üzere toplam 3 milyon haneye 3,8 milyar TL ödeme yapılacak. Vatandaşlar e-devlet sistemi üzerinden TC kimlik numarası ile giriş yaparak ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını öğrenebilir. Şubat ayı ödemelerinin tarihi henüz belirlenmemiş, ancak Bakanlık tarafından oluşturulan listeler sayesinde vatandaşlar takvimini kolaylıkla takip edebilir.

 

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI NEDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bir bakanlığıdır. Bu bakanlık, aile ve sosyal hizmet konularında sosyal politikaların geliştirilmesi, uygulanması ve denetlenmesi gibi görevleri üstlenir. Bu görevler arasında aile desteği programları, çocuk hakları, yaşlı bakımı, engellilerin desteklenmesi, sosyal yardım programları ve evlilik ve aile danışmanlığı gibi konular yer alır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN