Süt reçeli nasıl yapılır? İşte kolay tarifi ve yapılışı

Süt reçeli nasıl yapılır? İşte kolay tarifi ve yapılışı

Çocukken büyüklerin ceplerimize koyduğu bonibonların tadını hatırlatan süt reçeli artık kavanozlara sığıyor. Özdeşleştiği İspanya'da 'dulce de leche' adıyla bilinen süt reçelinin çıkış yeri Arjantin olarak biliniyor. İşte, süt reçeli hazırlanışı...

Krep üzerine, kızarmış ekmek üzerinde kahvaltılarda, eklerin sosunda, cheesecake üzerinde tatlıda, hatta kahvenin içinde tatlandırıcı niyetine süt reçeli kullanmaya alıştık. Tarifinde yer alan karbonat, onu köpürtüp buharlaştırırken, toz şeker ise rengini veriyor. Süt reçeli malzemeleri basit fakat yapımı görece zahmetli. Kısık ateş başında ortalama 3-4 saat beklemesi gerekiyor.

sut-receli.jpg

EVDE SÜT REÇELİ TARİFİ

Malzemeler:

* 1 litre inek sütü

* 1 su bardağı toz şeker

* 1 adet vanilya çubuğu

* 1 silme çay kaşığı karbonat

SÜT REÇELİ YAPILIŞI PÜF NOKTALARI

Pastörize olmamış, taze olduğuna emmin olduğunuz inek sütü kullandığınız zaman reçel daha kısa sürede kıvam alacaktır. Karbonatı eklediğinizde süt hemen köpüreceği için süt seviyesinin üzerinde bir tencere seçmeniz mantıklı olacaktır. Çubuk vanilya kullanmadan da reçeli yapabilirsiniz.

07050078-7ab9ec-680x454.jpg

SÜT REÇELİ HAZIRLANIŞI

* İnek sütü, vanilya çubuğu ve toz şekeri derin bir tencereye alın.

* Kısık ateşte tahta bir kaşık ile toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.

* Süt, kaynamaya başladığında karbonatı katıp ocağın altını daha da kısın.

* Karbonat sütü kabartacak karıştırınca sönecektir. Sürekli karıştırarak kısık ateşte bir saat pişirin.

* Vanilya çubuğunu tencereden çıkartın. Çok uzun süre boş bırakmadan , sürekli karıştırın. Reçeli, kısık ateşte yaklaşık üç saat pişirmeye devam edin.

* Tencerenin üzerine çıkan köpükleri alıp temizleyin. 3 saatin sonunda kıvamı ve rengi koyulaşan süt reçelini ocaktan alın.

* Pürüzsüz bir kıvam alması ve parlaklık kazanması için son kez çırpıp kuru, temiz bir kavanoza boşaltın.

* Reçel soğuduktan sonra kapağını kapatıp buzdolabında muhafaza edin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN