TC kimlik numarasının son hanesine göre ödemeler başladı! Hanelere 950 TL para yardımı geliyor: İşte ödeme tarihleri

TC kimlik numarasının son hanesine göre ödemeler başladı! Hanelere 950 TL para yardımı geliyor: İşte ödeme tarihleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (AÇSHB), PTT kartları aracılığıyla 950 TL destek yardımı yapacağını açıkladı. Bu destek yardımı, kimlik numaralarının son hanesi 0, 2, 4, 6, 8 olan ailelere dağıtılıyor. Ödemeler Nisan ayında da hesaplara yatırılmaya devam edecek.

Devlet, PTT kartları aracılığıyla ailelere 950 TL destek yardımı sağlıyor

AÇSHB, PTT kartları aracılığıyla 950 TL yardım yapacağını açıkladı. Bu destek yardımı, kimlik numaralarının son hanesi 0, 2, 4, 6, 8 olan ailelere dağıtılıyor. Ödemeler Nisan ayında da hesaplara yatırılmaya devam edecek. Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi kişilere veriliyor. E-devlet kapısı üzerinden kolayca başvurulabilen programda ödemeler, gerekli kriterlere sahip olanlara, PTT kartlar aracılığıyla yapılıyor. Aile Destek Programı'na başvurmak için AÇSHB veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın resmi internet sitesi ziyaret edilebilir. Program, Haziran 2022 ile Mayıs 2023 tarihleri arasında en fazla 12 ay süreyle, hanedeki kişi başına düşen gelir miktarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım miktarları ile ihtiyaç sahibi aileleri aylık olarak veriliyor.

Devlet, PTT kartları aracılığıyla ailelere 950 TL destek yardımı sağlıyor

Hak kazananlara verilen destek tutarları, hanedeki kişi başına düşen aylık geliri de içerecek şekilde gelir aralıklarına göre belirleniyor.. Örneğin, aylık geliri 911,15 TL ile 1372,30 TL arasında olan haneler 950 TL alacak. Çocuk Destek Bileşeni, hanedeki çocuk sayısına göre uygun hanelere ek destek tutarları sağlıyor. Hanelerinin sosyo-ekonomik durumunun Aile Destek Programına uygunluğunu etkileyecek şekilde değişmesi durumu siz konusu olursa, destek programı ilgili hane için askıya alınıyor. Desteği durdurulan hanelerin muhtaçlık durumunun yeniden tespit edilmesi halinde Aile Destek Programı yeniden başlatılıyor. Ayrıca Aile Destek Programı başvurusu reddedilen kişilerin sosyo-ekonomik durumlarında değişiklik olması halinde bu destek programı kapsamında yeniden başvuru yapmalarına imkân tanınacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN