Demet Mutlu kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim? Trendyol'un kurucusu ve CEO'su

Demet Mutlu kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim? Trendyol'un kurucusu ve CEO'su

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen online alışveriş sitesi Trendyol'un kurucusu Demet Mutlu, 2010 yılında kurduğu şirketi 2018 yılında Çinliler'e sattı. CEO'luk görevine devam eden iş insanı, Türkiye'nin önemli girişimcileri arasında yer alıyor. İşte, Demet Mutlu biyografisi...

Demet Mutlu'nun 2010 yılında faaliyete geçirdiği online alışveriş platformu Trendyol, 2018 yılında dünyaca ünlü Çin merkezli e-ticaret platformu 'Alibaba' tarafından 1 milyar 78 milyon dolar karşılığında satın alındı. Satış işleminden sonra da Demet Mutlu'nun CEO'luk görevi devam etti. Trendyol, 2020 yılında Türkiye'nin en çok tercih edilen online alışveriş sitesi oldu.

demet-mutlu-3.jpg

DEMET MUTLU'NUN HAYAT HİKAYESİ

22 Ağustos 1981 tarihinde ABD'nin New York kentinde dünyaya geldi.

Liseyi İtalya'da okuduktan sonra New York Üniversitesi Ekonomi bölümünü birincilikle bitiren Demet Mutlu, daha sonra Harvard'da Master Of Business Administration'a kabul edildi. Master eğitiminin ikinci yılında, kendi işini kurma fikri ağır basınca Harvard'ı yarım bıraktı.

İstanbul Bebek'teki evinin salonunda 300 bin dolar sermayeyle Trendyol'u kurdu. e-Ticaret platformunun ilk 16 ayda değeri 150 milyon dolara ulaştı.

Trendyol'a yatırım yapan Mynet'in kurucusu Emre Kurttepeli ve e-ticaret sektörünün önde gelen isimlerinden Sidar Şahin, Demet Mutlu'nun ilk ortakları oldu.

YURT DIŞINDA E-TİCARET EĞİTİMİ ALDI

Kleiner Perkins Caufield ve Byers şirketlerinden yatırım alan Trendyol, 2010 yılında cirosunu 34 milyon 33 bin 478 dolara ulaştırmayı başardı. Facebook adresi üzerinde de e-mağaza olanakları bulunan marka, 2013 yılında Maslak'taki yeni ofisine taşındı, daha sonra bu binaya Trend Store'u açtı.

Demet Mutlu, Trendyol'u kurmadan önce İsviçre, Japonya, Amerika ve Türkiye'de finans, pazarlama ve iş geliştirme alanlarında deneyim kazandı. Verdiği bir röportajda, farklı ülkelerde ofis açmak yerine depolar açmayı ve büyümesini Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetler'de sürdürmeyi planladığını dile getirdi.

trendyol-demet-mutlu.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1981 doğumlu olan Demet Mutlu, 2021 yılı itibarıyla 40 yaşındadır.

Demet Mutlu, finans uzmanı Evren Üçok ile evlidir.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @demetmutlu kullanıcı adıyla yer almaktadır.

TRENDYOL'UN ORTAKLIK YAPISI

Trendyol'un yüzde 86.5'i Çinli alışveriş platformu Alibaba'ya ait. Şirketin kalan yüzde 6.96'sı Demet Mutlu'ya, yüzde 5.55'i Evren Üçok'a, yüzde 0.78'i Begüm Tekin'e, yüzde 0.21'i Zeki Güçlü Kaya'ya ait olduğu biliniyor.

Trendyol'un 2021 yılındaki piyasa değerinin ise 15 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

2021-08-15-164155-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN