Turistik Doğu Ekspresi'nin yeni sezon seferleri başlıyor: Bilet fiyatları belli oldu

Turistik Doğu Ekspresi'nin yeni sezon seferleri başlıyor: Bilet fiyatları belli oldu

Turistik Doğu Ekspresi'nin 2026-2027 kış sezonu seferleri 21 Aralık'ta Ankara'dan Kars'a yapılacak yolculukla başlayacak. Kars'tan ilk dönüş seferi ise 23 Aralık'ta gerçekleştirilecek. İki kişilik konaklama imkânı sunan odaların fiyatları aralık ayında 15 bin TL'den başlayıp sömestr tatilinde 20 bin TL'ye kadar yükselecek. Biletlerin yüzde 40'ı doğrudan yolculara, yüzde 60'ı ise seyahat acentelerine ayrılacak.

Kış aylarında karla kaplı Doğu Anadolu manzaraları eşliğinde seyahat etmek isteyenlerin ilgi gösterdiği Turistik Doğu Ekspresi, yeni sezon için hazırlıklarını tamamlıyor. Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, 2026-2027 dönemine ilişkin sefer takvimini, bilet satış yöntemlerini ve konaklama ücretlerini açıkladı. Ankara ile Kars arasında düzenlenecek turistik tren yolculuklarında fiyatlar, seyahat edilecek tarihe göre değişiklik gösterecek.

İLK SEFER 21 ARALIK'TA ANKARA'DAN

Yeni sezonun açılış yolculuğu 21 Aralık'ta Ankara'dan Kars'a gerçekleştirilecek. Tren, 23 Aralık'ta ise Kars'tan hareket ederek Ankara'ya dönecek.

Halit Özer, bilet satın alacak yolculara Turistik Doğu Ekspresi ile normal Doğu Ekspresi arasındaki farklılıklara dikkat etmeleri yönünde uyarıda bulundu.

İki trenin sefer ve yolculuk özelliklerinin birbirinden farklı olduğunu belirten Özer, rezervasyon sırasında tren türünün kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.

İKİ KİŞİLİK ODA FİYATLARI 20 BİN TL'YE KADAR ÇIKIYOR

Turistik Doğu Ekspresi'nde iki kişinin konaklayabildiği odalar için uygulanacak ücretler de açıklandı.

Kars Turizm Birliği Başkanı Özer'in verdiği bilgilere göre oda fiyatları aralık ayında 15 bin TL, ocak ayının sonlarında 18 bin TL, sömestr tatili döneminde ise 20 bin TL olacak.

Açıklanan tutarlar kişi başına değil, iki yolcunun konaklayabildiği odanın toplam ücreti olarak uygulanacak.

BİLETLERİN YÜZDE 40'I DOĞRUDAN SATIŞA SUNULACAK

Yeni sezonda biletler, TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından iki ayrı satış kanalı üzerinden yolculara ulaştırılacak.

Toplam bilet kapasitesinin yüzde 60'ı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) onaylı seyahat acentelerine tahsis edilirken, kalan yüzde 40'lık bölüm doğrudan bireysel yolcuların kullanımına sunulacak.

Seyahatini acente aracılığı olmadan planlamak isteyen vatandaşlar, kendilerine ayrılan kontenjandaki biletleri TCDD'nin mobil uygulaması üzerinden satın alabilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN