Türkan Şoray, 'kadın hakları' etkinliğinde konuştu: O zihniyet yavaş yavaş yıkılıyor

Türkan Şoray, 'kadın hakları' etkinliğinde konuştu: O zihniyet yavaş yavaş yıkılıyor

Yeşilçam'ın efsane ismi Türkan Şoray, Antalya'da Türkiye'de Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması'nın 89. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen bir söyleşiye onur konuğu olarak katıldı. Şoray, söyleşide; "Okumak da neymiş zihniyetinin yavaş yavaş yıkıldığını biliyorum. Ülkemizdeki en büyük sorunun kadınlarımızın eğitiminin tamamlanmaması" ifadelerini kullandı.

Yeşilçam efsane oyuncuları arasında yer alan Türkan Şoray, Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıl dönümü kapsamında Antalya Muratpaşa’da düzenlenen söyleşiye onur konuğu olarak katıldı.

fg-001.jpg

Şoray, kendi adını taşıyan kültür merkezindeki etkinlikte yaptığı konuşmada "Okumak da neymiş zihniyetinin yavaş yavaş yıkıldığını biliyorum. Ülkemizdeki en büyük sorunun kadınlarımızın eğitiminin tamamlanmaması diye düşünüyorum" dedi.

d.jpg

'ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK SORUNU: KADINLARIN EĞİTİMİNİ TAMAMLAMAMASI'

Şoray, konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün bu güzel topluluğun arasında olmaktan çok heyecan duyuyorum. Eğitimli kadın sorgulayacak, hayatını sorgulayacak. 'Ben, neden böyle yaşıyorum? Daha iyi bir hayat hak etmiyor muyum?' diyecek. Ama eğitimsiz kadın, 'Nasıl olsa benim hayatım bu öyle şartlandırılmış' diyecek. Öyle yetişmiş... Bir süre zamanı gelecek, evlenecek. Evinde oturacak. Evinin hanımı olacak. 'Okumak da neymiş' zihniyetinin yavaş yavaş yıkıldığını biliyorum. Ülkemizdeki en büyük sorunun kadınlarımızın eğitiminin tamamlanmaması diye düşünüyorum. Özellikle de kız çocuklarının okutulması o kadar önemli ki... Kadınlar el ele verdi mi yapamayacağı, altından kalkamayacağı bir şey yok. Yeter ki o bilinçte olsunlar. O dayanışmada olsunlar."

Söyleşinin ardından program, Dilek Türkan'ın konseriyle devam etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN